Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οργή στην Κύπρο για την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

«Η Αθήνα, σε συνεννόηση με τη Λευκωσία, άφησε το Κυπριακό ως βαρύ θέμα που δεν μπορεί να το σηκώσει η σπονδυλική τους στήλη, εκτός της ατζέντας»

Αναφέροντας πως κάλυψαν τα πάντα κάτω από το χαλί, καθώς δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά ούτε το Αιγαίο και ότι ουσιαστικά έχουν «παγώσει» και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ξεκάθαρα η Ελλάδα υποχώρησε υπό το πρόσχημα πως δεν θα πρέπει να… προκαλέσει και έχουμε φτάσει στην αποκαλούμενη «φιλανδοποίηση». Η Τουρκία όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά θέτει υπό ομηρία και ελληνικά νησιά!

Αλλά αυτά τα σοβαρότατα θέματα δεν συζητήθηκαν για να μην χαλάσει το… καλό κλίμα με τους γείτονες!

Τον Απρίλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο εποπτεύει τις διαδικασίες ένταξης, δήλωσε ότι η ΕΕ έχει στρατηγικό συμφέρον και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της προόδου όσον αφορά την Κύπρο. «Η Τουρκία δεν θα δεχθεί ποτέ μια προσέγγιση που συνδέει την πρόοδο στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ με το Κυπριακό», ανέφερε τότε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Την θέση της Τουρκίας ουσιαστικά πήρε η Ελλάδα στην συνάντηση κορυφής μη θέτοντας το θέμα της Κύπρου.

 

Exit mobile version