Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κατάρριψη του ελικοπτέρου του Προέδρου του Ιράν βλέπουν στην Ρωσία

“Στην περίπτωση που δεν θα αποδειχθεί ατράνταχτα ότι πρόκειται για δυστύχημα αναμένεται σκληρή απάντηση από την Τεχεράνη και κλιμάκωση της κρίσεως.”

Ήδη από χθες σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ αμφισβητείται το γεγονός, ότι η συντριβή του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου είναι δυστύχημα. Αμερικανοί αξιωματούχοι επίσης πιστεύουν επίσης ότι ο Ιρανός πρόεδρος Ιμπραήμ Ραΐσι μπορεί να δολοφονήθηκε από εσωτερικούς πολιτικούς του αντιπάλους. Αυτό ανέφεραν μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγή στον Λευκό Οίκο.

Επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο η είδηση του θανάτου του Ιρανού προέδρου, Εμπραχίμ Ραϊσί, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε. Λίβυος καθηγητής εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι πιθανότατα οι λόγοι της συντριβής του ελικοπτέρου του Εμπραχίμ Ραϊσι ήταν μια τεχνική δυσλειτουργία και η κακοκαιρία.

Τόνισε, όμως, ότι το Τελ Αβίβ θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει τους πράκτορες του στο Ιράν ή να χρησιμοποιήσει τεχνολογία που θα μπορούσε να επηρεάσει το σύστημα πλοήγησης του ελικοπτέρου, λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της πτήσης. 

Ο τραγικός θάνατος του 63χρονου προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί μπορεί να προκαλέσει γεγονότα στη διεθνή γεωπολιτική σκηνή και όχι μόνο στη Μέση Ανατολή.

Τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, επιβεβαίωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου, που συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής!

Κάποιοι μιλούν για δυστύχημα, από την Ρωσία όμως υπάρχει πληροφόρηση από ιρανική πηγή ασφαλείας πως πρόκειται για κατάρρευση του ελικοπτέρου, προκειμένου να προκληθεί εμφύλιος στο Ιράν και να σταλεί μήνυμα σε Ρωσία και Κίνα, των οποίων η ασφάλεια περνά μέσα από την περσική χώρα! Η καχυποψία είναι απόλυτα φυσική όταν είναι γνωστές αρκετές δολοφονίες αξιωματούχων του Ιράν

Η Τεχεράνη θέλει να ξεκαθαρίσει ότι πρόκειται για δυστύχημα και όχι για κάτι άλλο. Σε μία περίοδο όπου όλοι βρίσκονται με το «δάχτυλο» στην «σκανδάλη», το χθεσινό τραγικό συμβάν μπορεί να δημιουργήσει νέες εντάσεις. Στην περίπτωση που δεν θα αποδειχθεί ατράνταχτα ότι πρόκειται για δυστύχημα αναμένεται σκληρή απάντηση από την Τεχεράνη και κλιμάκωση της κρίσεως.

Exit mobile version