Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Μεγάλη υποκρισία των ΗΠΑ: Φυστικοβούτυρο, σοκολάτες και θάνατος σε μία συσκευασία!

Η Μεγάλη υποκρισία των ΗΠΑ: Φυστικοβούτυρο, σοκολάτες και θάνατος σε μία συσκευασία!

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λωρίδα της Γάζας με αμερικάνικες βόμβες από αμερικάνικα αεροπλάνα. Εκτός από θάνατο, όμως, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 35.000 οι Αμερικανοί μοιράζουν και … τρόφιμα! Υποκρισία χωρίς όρια! ΣΙΩΠΗ και από την “ευαίσθητη Δύση” …

Τα πρώτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια άρχισαν να φτάνουν στη Λωρίδα της Γάζας μέσω της νεοκατασκευασμένης πλωτής προβλήτας, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός Στρατός. Τα φορτηγά άρχισαν να αποβιβάζουν την πρώτη φόρτωση βοήθειας στις ακτές της Γάζας, σύμφωνα με το CENTCOM, το οποίο είναι υπεύθυνο για τις αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, αρχικά περίπου 90 φορτηγά θα παραδίδουν βοήθεια καθημερινά, με τον αριθμό αυτό να αναμένεται να αυξηθεί στα 150.

Ταυτόχρονα με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λωρίδα της Γάζας,

 

την ώρα που οι άμαχοι εξακολουθούν να φεύγουν από τη Ράφα, το νότιο τμήμα του θύλακα που απειλείται από ισραηλινή χερσαία επίθεσης ευρείας κλίμακας.

Μεγάλο μέρος των κατοίκων του θυλάκου, που απειλούνται από λιμό και έχουν ήδη επανειλημμένα εκτοπιστεί βίαια αφότου ξέσπασε ο πόλεμος, έχει πάρει για ακόμα μια φορά τους δρόμους σε αναζήτηση καταφυγίου, παρότι «δεν υπάρχει ασφαλής τοποθεσία στη Γάζα», όπως διαπιστώνει ο ΟΗΕ.

«Η Νάκμπα που ζούμε (…) είναι η χειρότερη απ’ όλες. Πολύ πιο σκληρή από εκείνη του 1948», είπε ο Μοχάμεντ αλ Φάρα, 42 ετών, που ήδη εξαναγκάστηκε να πάρει την οικογένειά του και να φύγουν από το σπίτι τους στη Χαν Γιούνις (νότια) για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς και τις μάχες. Μεγάλο μέρος της πόλης αυτής μετατράπηκε σε ερείπια.

 

Ένα δημοσίευμα από το”ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” για αυτούς που τους βολεύει να ξεχνούν

Exit mobile version