Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑ ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΜΕΝΕΪ

ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑ ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΜΕΝΕΪ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ

Οι δηλώσεις του Θρησκευτικού Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στην Έκθεση Βιβλίου της Τεχεράνης εξόργισαν τους Τούρκους, καθώς μίλησε για την καταπίεση που υπέστησαν οι Έλληνες από τους Οθωμανούς. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψης στην Έκθεση Βιβλίου της Τεχεράνης, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ πυροδότησε με το σχόλιό του σημαντική ένταση μεταξύ του Ιράν και της Τουρκίας στα social media.

Καθώς μελετούσε τους τίτλους των βιβλίων, ο Χαμενεΐ πήρε ένα βιβλίο και είπε: «Αυτό είναι γραμμένο από Έλληνες εναντίον των Τούρκων … Περιγράφει πολύ δυνατά και όμορφα την καταπίεση των Ελλήνων από τους Οθωμανούς Τούρκους».

Αυτή η δήλωση του προκάλεσε γρήγορα σάλο στην Τουρκία, με πολλούς Τούρκους να εκφράζουν την οργή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και Τούρκους δημοσιογράφους να καταγγέλλουν δημόσια τα σχόλια.

Το σχόλιο που έκανε ο Χαμενεΐ στην έκθεση βιβλίου αγγίζει τις ιστορικές ευαισθησίες τόσο των Ελλήνων όσο και των Τούρκων. Η Τουρκία ακόμα και σήμερα συνεχίζει να παραποιεί την ιστορία με το σύνολο των Τούρκων να πιστεύει ότι δεν πείραξε «ούτε μια τρίχα των Χριστιανών» της Αυτοκρατορίας και ότι αντίθετα οι Έλληνες σκότωναν άδικα τους Οθωμανούς.

Οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταξύ Τούρκων δημοσιογράφων από πρακτορεία όπως ακόμα και το κρατικό Anadolu δείχνουν ότι η έλλειψη παιδείας και η προπαγάνδα επηρεάζουν σε τεράστιο βαθμό το κοινό αίσθημα.

Exit mobile version