Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άλωση Κωνσταντινουπόλεως – Ερντογάν: “Μια από τις πιο θαυμάσιες νίκες της Ιστορίας”

Καμία εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τηνπικρή και φαρμακωμένη, την μαύρη ημέρα του Έθνους μας. Σε καμία Εκκλησιά δεν κτύπησαν λυπητερά οι καμπάνες, σε κανένα Στρατόπεδο δεν κυμάτισαν μεσίστιες οι Σημαίες. Έθνος χωρίς μνήμη είναι ένα έθνος που πεθαίνει. Αντίθετα στην Τουρκία οργανώνουν θριαμβευτικές τελετές …

Σε μήνυμα που ανέβασε στα social media, η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Προεδρίας, ο Ερντογάν δίνει συγχαρητήρια για την 571η επέτειο της Άλωσης και κάνει λόγο για «μία από τις πιο θαυμάσιες νίκες στην Ιστορία».

«Συγχαίρω την 571η επέτειο από την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, μια από τις θαυμάσιες νίκες της παγκόσμιας ιστορίας και της ιστορίας μας. Για να κατανοήσουμε το πνεύμα της κατάκτησης, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πώς κατακτήθηκε αυτή η ευλογημένη νίκη. Η στρατιωτική ιδιοφυΐα, η επιμονή και η αποφασιστικότητα του ηρωικού μας στρατού και η νίκη του αγαπημένου μας έθνους, η δίκαιη διοίκηση του μεγάλου πολιτικού Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ . Τιμώ τον Φατίχ Σουλτάνο Μεχμέτ τον Πορθητή και τους αγαπημένους μας μάρτυρες με έλεος, σεβασμό και ευγνωμοσύνη και χαιρετίζω όλους τους πολίτες μας με τα πιο εγκάρδια αισθήματά μου».

«Η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκική, είναι μουσουλμανική», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι απελευθέρωσαν την Αγία Σοφία από τις αλυσίδες της και την άνοιξαν ξανά για μουσουλμανική προσευχή σύμφωνα με τις παρακαταθήκες του Μωάμεθ του Πορθητή.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «κατακτώντας την Κωνσταντινούπολη πριν από 571 χρόνια, ο Μωάμεθ ο Πορθητής έκλεισε μια εποχή και άνοιξε τις πόρτες σε μια νέα. Το ιδεώδες της Κόκκινης Μηλιάς του έθνους μας δεν μπορεί να γίνει κατανοητό χωρίς να κατανοήσουμε την κατάκτηση ».

Exit mobile version