Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΕΦΑ

«Το χειρότερο, είπε, ήταν οι γυναίκες με τα νεκρά παιδιά. Δε μπορούσαμε να τις πείσουμε να μας δώσουν τα πεθαμένα παιδιά τους. Είχαν τα παιδιά τους, νεκρά ακόμα και έξι μέρες, αλλά δεν τα εγκατέλειπαν. Δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Τελικά έπρεπε να τους τα πάρουμε με τη βία.» Χεμινγουέι, «Στην προκυμαία της Σμύρνης».

Aνιστόρητη και ανθελληνική πρόκληση από την ΟΥΕΦΑ.  Όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο φωτογραφίες στη φυσούνα της «Opap Arena» φαίνεται ότι «ενόχλησαν» την ΟΥΕΦΑ και αποφάσισε να τις καλύψει. Πρόκειται για την φωτογραφία  που δείχνει την Αγία Σοφία χωρίς μιναρέδες και τον σταυρό στον τρούλο και την άλλη με τους πρόσφυγες και αναφορά στις γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και της Ιωνίας.

Μόλις ο Δημήτρης Μελισσανιδης ενημερώθηκε για την απαίτηση της ΟΥΕΦΑ, ήταν κατηγορηματικός, αρνήθηκε κάθε παρέμβαση και συζήτηση, ειδικά τέτοια μέρα, ανήμερα της Αλώσεως της Πόλης από τους Τούρκους.

Οι υπεύθυνοι της ΟΥΕΦΑ τελικά υποχώρησαν και οι φωτογραφίες παρέμειναν εκεί για να τις δουν οι παίκτες κι όσοι είχαν πρόσβαση στο χώρο.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ  η στάση και η διάθεσή της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Η ιστορία δεν διαγράφεται, ούτε αλλάζει.Η Αγία Σοφία αποτελεί οικουμενικό σύμβολο του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού διεθνώς αναγνωρισμένο.

Οι πρόσφυγες, πάλι είναι μια τραγική πραγματικότητα, για την οποία έχει γράψει μέχρι και ο Χεμινγουέη. Δεν μπορεί να σβήσει κανείς τις σφαγές και τα γεγονότα του ’22, ούτε τους διωγμούς των Ελλήνων της Πόλης.

Exit mobile version