Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Λένε ότι δεν θα τους αφήσουν να μπουν στην Ευρώπη … Γιατί δεν κάνουν την αρχή να κλείσουν τα σύνορα με τα Σκόπια!

Για την υπεράσπιση της Μακεδονίας έχυσαν το αίμα τους χιλιάδες Μακεδονομάχοι πατριώτες και στο Μακεδονικό Αγώνα το 1904-9 και το 44-49!!! Αυτή την ήττα δεν μπόρεσαν να τη συγχωρήσουν έκτοτε οι κομμουνιστές, οι αριστεροί και οι συνοδοιπόροι ως σήμερα! Γι’ αυτό και απαξιούν τον αγώνα των Μακεδονομάχων! Δεν πρόδωσαν, όμως, μόνο αυτοί την Μακεδονία μας …

Αυτό λοιπόν που δεν πέτυχαν τότε το 49  το πέτυχαν οι ΗΠΑ αργότερα … Η προσέγγιση της Ελλάδας με τη Γιουγκοσλαβία ξεκίνησε στις αρχές του 1950 μετά την απομάκρυνση του Τίτο από τον Στάλιν και  ολοκληρώθηκε στα τέλη του ίδιου έτους με την τοποθέτηση πρεσβευτών στο Βελιγράδι και την Αθήνα, αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων οι δύο πλευρές επιδόθηκαν σε μία διελκυστίνδα σχετικά με το Μακεδονικό Ζήτημα:

Η γιουγκοσλαβική πλευρά έθεσε θέμα αναγνώρισης της «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα και τη χορήγηση σε αυτήν μειονοτικών δικαιωμάτων. Τελικά, η πλήρης αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων πραγματοποιήθηκε κατόπιν πιέσεως των ΗΠΑ χωρίς η Γιουγκοσλαβία να υποχωρήσει από τις αρχικές της θέσεις. Ότι δεν μπόρεσε να πουλήσει η Αριστερά το ξεπούλησε το Κέντρο και η Δεξιά με Αμερικανική εντολή.

Ο Τίτο έκανε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα στις 2-5 Ιουνίου 1954. Η επίσκεψη έλαβε μεγάλη κάλυψη από τον εγχώριο τύπο, ενώ συναντήθηκε με τον βασιλιά, που του έκανε δώρο δύο άλογα. Στη Θεσσαλονίκη έγινε παρέλαση προς τιμήν του, στις 5 Ιουνίου.

Τον Ιούλιο του 1956 ο Τίτο και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συναντήθηκαν στην Κέρκυρα. Τον Δεκέμβριο του 1956 ο Καραμανλής επισκέφθηκε τον Τίτο στο Βελιγράδι.

Παρά τις διαφορές των δύο χωρών για το θέμα της Μακεδονίας, μετά το 1951 η Ελλάδα δεν προέβη σε κάποια ιδιαίτερη αντίδραση. Στις 18 Ιουνίου 1959 η Ελλάδα και η Γιουγκοσλαβία υπέγραψαν 12 συμφωνίες. Ο Καραμανλής επισκέφθηκε τον Τίτο τον Ιούνιο του 1960, σε ανεπίσημη επίσκεψη. 

Με τη συμφωνία των Πρεσπών που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και τηρεί η ΝΔ βοήθησαν τους Σκοπιανούς ώστε να  συμπεριλάβουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Τι έκαναν οι πολιτικοί μας στην περίοδο αυτή; Αποδέχτηκαν χωρίς αντίρρηση τις αποφάσεις των ΗΠΑ, ξεχνώντας τους αγώνες, τις θυσίες και το αίμα που χύθηκε εδώ και έναν αιώνα υπέρ της Μακεδονίας.

Έτσι το αίμα αντικαταστάθηκε από το μελάνι της συμφωνίας των Πρεσπών που απέσπασε από την Ελλάδα το όνομα, την εθνότητα και τη γλώσσα για να τη χαρίσει στους Σκοπιανούς. ΕΝΟΧΟΙ ο Σαμαράς, ο Κοτζιάς και ο Τσίπρας που επέτρεψαν ο καθένας με τον τρόπο του σήμερα η σκοπιανή ηγεσία να δηλώνει απροκάλυπτα ότι θα αποκαλούν το κράτος τους όπως θέλουν, δηλαδή Μακεδονία. Σαν απάντηση λένε ότι δεν θα τους αφήσουν να μπουν στην Ευρώπη … Γιατί δεν κάνουν την αρχή να κλείσουν τα σύνορα με τα Σκόπια. 

Exit mobile version