Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι “αντιεξουσιαστές” και ο χουλιγκανισμός

Αποτελεί κοινό μυστικό, αλλά το κρύβουν. Πρωταγωνιστές στις δολοφονίες και τα αιματηρά επεισόδια στα γήπεδα είναι οι λεγόμενοι “αντιεξουσιαστές”. Εάν ήταν εθνικιστές θα ουρλιάζανε τα ορφανά του Μαρξ, που κυριαρχούν σε φυλλάδες, διαδίκτυο και κανάλια.

Στον αγώνα Παναιτωλικού – ΠΑΟΚ προ καιρού στο γήπεδο του Αγρινίου, οι «φανατικοί οπαδοί» του Παναιτωλικού κρέμασαν ένα πανό που έλεγε «Σε Ελλάδα, Αλβανία, Μακεδονία όλα τα εθνίκια στα νοσοκομεία». Το πανό όχι μόνο πέρασε από κάθε έλεγχο και αναρτήθηκε, αλλά έμεινε εκεί και δεν κατέβηκε ποτέ, από κανέναν άνθρωπο. Ουδείς αντέδρασε (διαιτητής, παράγοντες, φίλαθλοι, «αρμόδιοι»).

Ακόμη: “Αντιεξουσιαστές” οι χούλιγκαν με τις μολότοφ στη Γλυφάδα. Στο λεγόμενο «αντιεξουσιαστικό χώρο» ανήκουν οι νεαροί που συνελήφθησαν κοντά στο κλειστό γυμναστήριο της Γλυφάδας μετά τον αγώνα βόλεϊ ΠΑΟ-Ολυμπιακού, έχοντας στα χέρια τους μολότοφ. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη.

Οι ηλικίας από 22 έως 26 ετών συλληφθέντες «έχουν πρωταγωνιστήσει κατά το παρελθόν σε επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο».Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. λένε ότι οι νεαροί «είναι άτομα που ανήκουν στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο και έχουν συμμετάσχει σε επεισόδια σε γήπεδα, καθώς επίσης και στις περιοχές Ζωγράφου και Εξαρχείων μεταξύ γνωστών-αγνώστων και αστυνομικών». Προσθέτουν ακόμη ότι ένας από τους συλληφθέντες ομολόγησε την κατοχή των μολότοφ.

Επίσης, σημειώνουν ότι οι αστυνομικές αρχές ερευνούν εάν οι βόμβες μολότοφ και τα άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούν οι κουκουλοφόροι κατά τη διάρκεια πορειών στο κέντρο της Αθήνας φυλάσσονται σε γραφεία συνδέσμων οπαδών.

Για να αποδείξουν τα λεγόμενά τους, οι αστυνομικοί υπογραμμίζουν ότι ένα από τα αντικείμενα που βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων ήταν πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, από αυτά που χρησιμοποιούν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου σε επεισόδια στα Εξάρχεια.

 

 

Exit mobile version