Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ράμα: Οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη εθνική μειονότητα!

«…Με πληθυσμό γύρω στο ένα εκατομμύριο πολίτες, οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη μειονότητα στη χώρα, που έχει περίπου 11 εκατομμύρια πληθυσμό…». Η Αυστριακή “Kronen Zeitung”, έκλεινε με τη συγκεκριμένη αναφορά το ρεπορτάζ  της για την συγκέντρωση του Αλβανού πρωθυπουργού στο Γαλάτσι. Είναι χαρακτηριστική η εμμονή συγκεκριμένων κέντρων για την κατασκευή μειονοτήτων στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ήταν σχεδόν απειλητικός και αποκαλυπτικός στην συγκέντρωση του στην Αθήνα: «…Η Ελλάδα σας ανήκει εξίσου με τους Έλληνες…» είπε προς το τέλος της ομιλίας του. Μια ομιλία, η οποία κατά το πλείστον ήταν καρμπόν-αντιγραφή αντίστοιχης του Ενβέρ Χότζα, του 1978!

Μόνο που εκείνος την είχε εκφωνήσει στην περιοχή της Δρόπολης, την περίοδο που σχεδίαζε κάποια ανοίγματα προς την Ελλάδα, κινούμενος τότε εκείνος, όπως και ο μετέπειτα Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, μεταξύ προσέγγισης και επεκτατικού παροξυσμού…

Η συγκεκριμένη αναφορά του Ράμα στην Αθήνα, συνάδει με άλλες παράλληλες προσπάθειες του για την εργαλειοποίηση σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, εάν όχι στο σύνολο, σίγουρα ενός μεγάλου ποσοστού από τον πληθυσμό των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα. Στην διαδικασία αυτή της “κατασκευής μειονοτήτων” αναμειγνύονται κατά τον συνήθη τρόπο κυβερνητικές υπηρεσίες άλλων ενδιαφερόμενων κρατών, MME, αλλά και οργανώσεις που έχουν διασυνδέσεις με συγκεκριμένα κράτη.

Για παράδειγμα, παγίως σε εκπομπές για την πολιτιστική διαφορετικότητα και τις σχέσεις που αναπτύσσονται στην μεθόριο, τόσο αλβανικά κανάλια, αλλά ακόμα και η Deutsche Welle, έχουν προβεί σε προκλητικές αναφορές για καταπιεσμένους πολίτες σε χωριά της Ελλάδας που δεν μπορούν ελεύθερα να μιλήσουν δημόσια την αλβανική ή “μακεδονική” τους, μητρική γλώσσα! Ωστόσο, εδώ και χρόνια, στις εκπομπές των αλβανικών καναλιών, όπου παρίστανται εκπρόσωποι της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας το μοτίβο που επαναλαμβάνεται είναι «…η Ελλάδα δεν δικαιούται να μιλάει για μειονότητες και την σχετική μεταχείριση τους, καθώς είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης που δεν αναγνωρίζει στην επικράτεια της μειονότητες…»!

 

Exit mobile version