Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πάμε για εκλογές “TikTok”

 

Financial Times: Η Βουλγαρία προχωρεί και η Ελλάδα όπως δείχνουν τα δεδομένα θα γίνει σύντομα η φτωχότερη χώρα της ΕΕ

Αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας διαγωνισμός παλιάτσων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδιαίτερα στο TikTok, που όπως φαίνεται τείνει να υποσκελίσει το κοινοβούλιο, τις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις.

Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν επιδοθεί σε ένα απολιτίκ ρεσιτάλ, με σκοπό να προσεγγίσουν τους νέους … μεταμφιεζόμενοι σε influencer. Πρωταγωνιστής σε αυτό το είδος πολιτικού μάρκετινγκ είναι ο αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ενώ κατά πόδας ακολουθεί, παρά την κρισιμότητα των καιρών τους οποίους διανύουμε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που χορταίνει αστειάκια, ασχολούμενος με πολύ σοβαρά ζητήματα, π.χ. αν είναι γκαντέμης. Είναι αλήθεια, βέβαια, ότι ο πρωθυπουργός εισήγαγε το TikTok στην πολιτική επικοινωνία ήδη πριν από τις εθνικές εκλογές και αυτό του βγήκε. 

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η ακρίβεια καλπάζει, γεωπολιτικά η χώρα καταγράφει συνεχώς ήττες, ουσιαστική και οικονομική ανάπτυξη δεν υπάρχει …

Παρ’ όλα αυτά, οι πολιτικοί μας επιμένουν να ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα.

Financial Times:  Ενδεικτικά είναι όσα αναφέρουν οι Financial Times ότι δηλαδή ότι η χώρα έχει πράγματι από τις καλύτερες επιδόσεις στην ευρωζώνη, αλλά έχει γίνει και η φτωχότερη.

«Η τελευταία ανάκαμψη έχει ελάχιστα ανεβάσει το βιοτικό επίπεδο της Ελλάδας σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ τα τελευταία δύο χρόνια – και όχι αρκετά για να τη βγάλει από τη θέση με τους φτωχότερους ανθρώπους στην ευρωζώνη.

Καθώς το χάσμα με τη Βουλγαρία μειώνεται απότομα, δεν είναι παράλογο να περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα γίνει σύντομα η φτωχότερη χώρα της ΕΕ», αναφέρουν οι F. T.

Όταν ήρθε η ΝΔ στην εξουσία το 2019 παρέλαβε καταθέσεις ιδιωτών περίπου 139 με 140 δισεκ. και μέσα σε 5 χρόνια αυξήθηκαν στα 190 δισεκ. αύξηση 50 δισεκ. ευρώ, που σημαίνει ότι κάποιοι σε αυτά τα χρόνια έγιναν πλουσιότεροι κατά 40 δις. , όσο ακριβώς αυξήθηκε το δημόσιο χρέος … ΤΥΧΑΙΟ;

 

Exit mobile version