Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ευρωεκλογές: Αποχή ρεκόρ και ποσοστό συμμετοχής κάτω του 50%

Ο ΛΑΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. Ο “ΚΑΝΕΝΑΣ” ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ”! ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 40%!

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, που εμφανίστηκε πάλι σε πολιτική έρευνα ο “ΚΑΝΕΝΑΣ”, αλλά και σε πρόσφατη δημοσκόπηση παίρνει 39% και είναι πάλι πρώτος!

“Για πρώτη φορά ο «Κανένας» γίνεται ο δημοφιλέστερος πρωθυπουργός.” Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA για πρώτη φορά με τόσο έντονο τρόπο αποτυπώνεται αύξηση της δυσαρέσκειας για το  πολιτικό γίγνεσθαι με αυτό το στοιχείο. Στην ίδια έρευνα η κρίση εμπιστοσύνης στη δυνατότητα να υπάρξει εναλλακτική επιλογή αποτυπώνεται στο ότι επίσης για πρώτη φορά ο «Κανένας» γίνεται ο δημοφιλέστερος πρωθυπουργός.

Το γεγονός αυτό που έρχεται, δηλαδή το ΡΕΚΟΡ ΑΠΟΧΗΣ και η δραματική μείωση της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ είναι σε απόλυτη συνάφεια με την απαξίωση των Ελλήνων για τα κόμματα, την Βουλή και τους πολιτικούς.

Χαρακτηριστικά σε πολιτική έρευνα του Απριλίου του 2024 λιγότεροι από ένας στους δέκα πολίτες εμπιστεύονται τα πολιτικά κόμματα, ενώ η Βουλή «βαθμολογείται» με το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό της τελευταίας εικοσαετίας. (Pulce)

Τα κόμματα, ως πολιτικός και κοινωνικός θεσμός, παραμένουν πλήρως απαξιωμένα. Τα εμπιστεύεται μόλις το 9% των πολιτών. Αντίστοιχο ποσοστό είχε μετρηθεί στην Ελλάδα το 2008, στην έναρξη της οικονομικής κρίσης.

Έτσι, λοιπόν, απόλυτα φυσικό είναι να κινηθεί σε επίπεδα ρεκόρ της μεταπολιτεύσεως η αποχή στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Marc, Θωμά Γεράκη. «Θα έχουμε ίσως τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη αποχή σε εκλογές, είτε σε βουλευτικές, είτε σε ευρωεκλογές. Δηλαδή υπάρχει ο κίνδυνος αυτή τη στιγμή η συμμετοχή να μην ξεπεράσει το 50%. Ελπίζω να διαψευστώ» δήλωσε ο κ. Γεράκηςστο Πρώτο Πρόγραμμα. Όπως είπε, η συμμετοχή ενδέχεται να κινηθεί σε επίπεδα του 43% ή του 45%.

ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΞΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟ; Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ …

Exit mobile version