Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στράτευμα 140.000 ανδρών έτοιμο να επιτεθεί στην Ουκρανία από την Λευκορωσία

140.000 Λευκορώσοι και Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να πολιορκήσουν το Κίεβο

O αναπληρωτής υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων της Λευκορωσίας Α.Κουντολέγιεφ κήρυξε την επαρχία Γκόμελ της χώρας σε κατάσταση  στρατιωτικού νόμου, πυροδοτώντας σενάρια για ρωσική επιθετική προσπάθειας μέσω του λευκορωσικού εδάφους προς Κίεβο ή Χάρκοβο.«Επιθεωρήσαμε την ετοιμότητα των ειδικών δυνάμεων και όλα είναι έτοιμα για να μεταπέσει η επαρχία σε στρατιωτικό νόμο»  ανέφερε το υπουργείο.

«Παράλληλα επιφέραμε διορθώσεις ώστε κάθε διοικητική και στρατιωτική πράξη θα μας επιτρέπει ότι θα μπορούν να πραγματοποιούνται επιχειρήσεις από αυτό το σημείο όταν μεταπέσει σε πολεμική ετοιμότητα».

Η συγκεκριμένη λευκορωσικής επαρχία είναι αυτή που εφάπτεται από τον βορρά σε ευθεία γραμμή από το Κίεβο και πλέον όλα δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι έτοιμες να επιτεθούν και από αυτό το σημείο με την ουκρανική πρωτεύουσα να βρίσκεται στο στόχαστρο.

Το ενδιαφέρον είναι ότι πλέον στις επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν ενεργά και 100.000 τουλάχιστον Λευκορώσοι σε μία απάντηση στην αποστολή δυτικών στρατιωτικών στο Κίεβο.

Επίσης ανακοίνωσε ότι οι ασκήσεις πλέον γίνονται σε επίπεδο Διοικητικής Μέριμνας, επικοινωνιών και τροφοδοσίας, ενώ ακόμα δύο λευκορωσικές περιοχές θα βρεθούν στην ίδια κατάσταση.

Μετά το Χάρκοβο η Ρωσία σφίγγει τον κλοιό γύρω από τον ουκρανικό στρατό και διορθώνει το “λάθος” όπως είχε πει ο Β.Πούτιν του 2022 όταν οι ρωσικές φάλαγγες είχαν φτάσει έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Exit mobile version