Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ – Αποχή ρεκόρ άνω του 50% – Νικητής ο ΚΑΝΕΝΑΣ!

Η “γιορτή της δημοκρατίας”, όπως χοντροκομμένα αποκαλούν τις εκλογές τα χρεοκοπημένα κόμματα τελείωσαν και το μόνο ασφαλές συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί είναι ότι ο ελληνικός λαός συστηματικά και σε κάθε ευκαιρία εκφράζει την δυσαρέσκεια του απέναντι στο καθεστώς. Τα κελεύσματα τωνφιλελεύθερων δεξιών, των ανθελλήνων κοσμοπολιτών της αριστεράς και τα κούφια επαναστατικά λόγια των μισθοφόρων ψευτοεθνικιστών δεν έπεισαν ΚΑΝΕΝΑΝ παρά μόνο τους κομματικούς εγκάθετους οι οποίοι ψηφίζουν με μοναδικό κριτήριο το ατομικό τους συμφέρον. Αναδημοσιεύουμε πρόσφατο άρθρο της Χρυσής Αυγής και επαναφέρουμε το ζήτημα της αποχής στις εκλογές, που αναμφισβήτητα δυσαρεστεί την εξουσία, άρα αποτελεί ΕΛΠΙΔΑ για το έθνος και ένα σαφές μήνυμα ότι οι θεσμοί της μεταπολιτευτικής Ελλάδος είναι σάπιοι και ως τέτοιοι αντιμετωπίζονται από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

“Η αποχή σε αυτές τις εκλογές θα είναι μεγάλη και αναμένεται να σπάσει ρεκόρ, καθώς οι εκλογές γίνονται καλοκαίρι και  έχουμε περάσει από μεγάλες εκλογικές διαδικασίες ( εθνικές εκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές 2023) και υπάρχει γενική απαρέσκεια και απαξία για πολιτικούς και κόμματα από τον λαό

Ο «Κανένας» πρωταγωνιστεί

Ο Κανένας, δηλαδή οι πολίτες δεν βλέπουν κάποιο κόμμα ή κάποιο πολιτικό κόμμα που να τούς εκφράζει απόλυτα, έχουν πάθει άρνηση και θεωρούν ότι κανένας πλέον δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά τους.
Η απάντηση «Κανένας» έχει ανέβει σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες όσον αφορά την καταλληλόλητα των πολιτικών αρχηγών και αυτό είναι ένδειξη ότι οι πολίτες αποστρέφουν το βλέμμα τους από το παρόν πολιτικό σύστημα και το πιθανότερο είναι να μην πάνε να ψηφίσουν.

Χαλαρή ψήφος που πάει στα πολλά μικρά κόμματα

Όμως, εκτός της αποχής υπάρχει κάτι που τρομάζει ακόμα περισσότερο τα κόμματα.
Η χαλαρή ψήφος που συνήθως ευνοεί τα μικρότερα κόμματα και αρπάζει ψήφους από τα μεγάλα κόμματα.
Άλλωστε, η ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει δυσαρεστήσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους τους.

Θα δούμε πολλά κόμματα κοντά στο 2% με 3%

Γι’ αυτό θα δούμε την Ελληνική Λύση να φτάνει κοντά στο διψήφιο ποσοστό ενώ να ανεβαίνουν και άλλα δεξιά κόμματα που μέχρι τώρα δεν φαίνονταν στον ορίζοντα όπως οι Πατριώτες του Εμφιετζόγλου και η Φωνή Λογικής της Λατινοπούλου.
Όμως, και στην Κεντροαριστερά έχουμε πανσπερμία κομμάτων και μπορεί να δούμε να διαχέεται η ψήφος των πολιτών σε αυτά τα μικρότερα κόμματα όπως π.χ η Πλεύση Ελευθερίας, το ΜέΡΑ25, η Νέα Αριστερά, οι Δημοκράτες, Κόσμος του Π. Κόκκαλη.

Αυτό δε σημαίνει ότι θα πάρουν όλοι το πολυπόθητο 3%, που δεν φτάνει με τον νέο εκλογικό νόμο, για την είσοδό τους στη ευρωβουλή, όμως, η ύπαρξή τους θα απωλέσει στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ αρκετούς ψηφοφόρους που εάν είχαμε εθνικές εκλογές, θα τους έπαιρναν τα δύο μεγάλα κόμματα.”

Exit mobile version