Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απαγόρευση στην κάθοδο σε εκλογές για την Χρυσή Αυγή και πρωτιά στην Ροδόπη για το φιλοτουρκικό DEB

Την ώρα που η Ελλάδα και η Ευρώπη προσπαθούν να διαχειριστούν την μεγάλη αποχή πολλών Ευρωπαίων πολιτών από τις ευρωεκλογές, έχουμε ένα εθνικό θέμα που κανένας από τους πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής δεν ασχολείται.

Το μειονοτικό, φιλοτουρκικό DEB παίρνει την πρώτη θέση, και με διαφορά από τον δεύτερο, στον νομό Ροδόπης. Δεν φτάνει αυτό, η πρόεδρός της θέτει και θέμα τουρκικής (εθνικής) μειονότητας, κόντρα στα συμφέροντα της Ελλάδας αλλά και της συνθήκης της Λωζάννης.

Βέβαια, η ευαισθησία του Αρείου Πάγου και οι απαγορευτικές διατάξεις της τροπολογίας Βορίδη και της Νέας Δημοκρατίας, θέτει εκτός εκλογών τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή αλλά αφήνει ελεύθερο το κόμμα που είναι σε απόλυτη ταύτιση με το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, να θέτει θέμα Εθνικής (τουρκικής) μειονότητας σε μια διαχρονική προσπάθεια κοσοβοποίησης της Θράκης με κορύφωση της τον τελευταίο καιρό.

Επιβεβαιώνεται η Χρυσή Αυγή, ακόμα μια φορά, για τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή και την προσπάθεια να δημιουργήσουν θέμα καταπάτησης δικαιωμάτων στη δήθεν τουρκική μειονότητα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έγιναν δράσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας ακόμα και πορείες στην Κομοτηνή και ερωτήσεις για τον ύποπτο ρόλο διαφόρων παραγόντων της περιοχής από βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

Η μοναδική Εθνική αντιπολίτευση ήταν και είναι η Χρυσή Αυγή. Στα εθνικά θέματα δεν χωράνε υποχωρήσεις και προσπάθειες εξωραϊσμού μιας κατάστασης που τείνει να καταλήξει πραγματικά επικίνδυνη.

Χρήστος Χατζησάββας

Exit mobile version