Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το «ψευτορωμαίικο» είναι εδώ – Ρομά σύλησαν μυκηναϊκό τάφο για να κλέψουν χαλκό!

Τους τελευταίους μήνες ένα μεγάλο μέρος της ειδησεογραφίας των ΜΜΕ που ξεπλένουν συστηματικά την ανίκανη κυβέρνηση Μητσοτάκη αφορούσε στις πρωτοβουλίες της να αναδείξει και να υπερασπίσει την πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων. Ο ελληνικός λαός βέβαια ακόμα δεν έμαθε τι απέγιναν εκείνες οι «σκληρές» διαπραγματεύσεις με την Αγγλία, αποτέλεσμα των οποίων θα ήταν η βέβαιη, υποτίθεται, επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, όπως επίσης δεν ενημερώθηκε ποτέ για το τι απέγιναν εκείνες οι «σφοδρές» αντιδράσεις στην Ευρώπη για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από τον Ερντογάν.

Μόλις σήμερα έγινε γνωστό ότι Ρομά σύλησαν μυκηναϊκό τάφο στην Λακωνία, εισέβαλαν δηλαδή ανενόχλητοι σε προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο για να κλέψουν χαλκό. Μπορεί άραγε να προκαλεί αίσθηση μια τέτοια είδηση όταν αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα αδιαφορούν ή μισούν ακόμα την ελληνική ιστορία; Όταν θεωρούν πως τα ιερά μνημεία των Ελλήνων είναι χρήσιμα μονάχα ως τουριστικό προϊόν; Όταν αρνούνται τη συνέχεια και τη σύνδεση της ιστορίας με το παρόν είτε ως ως μύθο είτε ως ζώσα πραγματικότητα;

Τη στιγμή που μνημεία σπουδαίας σημασίας για την παγκόσμια ιστορία αλλά και για την ελληνική, όπως κατοικίες ποιητών, λογοτεχνών και Ηρώων, ερειπώνουν, το ελληνικό κράτος ασχολείται με τα αυθαίρετα της Μυκόνου και τα μπάνια των σεΐχηδων γιατί αυτές ήταν ανέκαθεν οι προτεραιότητες του. Αυτό, λοιπόν, είναι το ψευτορωμαίικο και για αυτό τον λόγο δε πιστεύουμε σε αυτό.

Exit mobile version