Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακατάρριπτο το εκλογικό ρεκόρ του Λαϊκού Συνδέσμου!

Πολλά από τα εκλογικά επιτεύγματα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή την περίοδο 2012-2019 συντάραξαν το ελληνικό, αλλά και παγκόσμιο, κατεστημένο. Δεν ήταν λίγοι που πίστευαν πως στις επαναληπτικές του 2012 ο κόσμος θα μετανιώσει και δεν θα ξαναβάλει την Χρυσή Αυγή στην βουλή. Τελικά, μπήκε ξανά.

Στις εκλογές του 2014 βγήκε τρίτη (3η) πολιτική δύναμη και στις επαναληπτικές του ίδιου έτους διατήρησε την θέση της, κόντρα σε δραματικές προβλέψεις και σατανικές μεθοδεύσεις εχθρών και «φίλων».

Το μεγάλο ρεκόρ της όμως, ήταν στις ευρωεκλογές του 2014 όπου και κατάφερε να πάρει 9,39% πανελλαδικά με απόλυτο αριθμό ψήφων τις 536.913 και νομούς όπως η Λακωνία να ξεπερνάει το 15% και αρκετοί νόμοι της κεντρικής Μακεδονίας να πιάνουν ή να αγγίζουν το 13%.

Στις εκλογές του 2024, οι τρεις πρώτες θέσεις μοιράστηκαν στα τρία μεγάλα κόμματα και κανένας δεν έκανε την έκπληξη. Με το ζόρι κάποιοι κατάφεραν να πιάσουν 9.3% και απόλυτους αριθμούς ψήφων μόλις τις 369.727 (!!) Σχεδόν τις μισές ψήφους από ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος το 2014 και με την διπλή σχεδόν αποχή το 2024 πράγμα που κάνει τα ποσοστά τους να είναι διογκωμένα αλλά και πάλι, όχι αρκετά για να καταρρίψουν το ρεκόρ του λαϊκού εθνικιστικού κινήματος.

Το επίτευγμα αυτό του Λαϊκού Συνδέσμου γίνεται ακόμα πιο σημαντικό και άπιαστο από όλους γιατί επετεύχθη μετά από διώξεις, δολοφονίες, χειροπέδες, συλλήψεις, φυλακίσεις βουλευτών και του προέδρου του κόμματος, εκφοβισμό, λάσπη και φυσικά απομόνωση από τα ΜΜΕ και παρακράτηση της χρηματοδότησης.

Ας αναλογιστεί κανείς τι θα είχε πετύχει το κίνημα αν είχε να αντιμετωπίσει μια «παιδική χαρά» με υψηλή χρηματοδότηση, όπως οι αντίπαλοι της που πανηγυρίζουν για τις μισές ψήφους από αυτές της Χρυσής Αυγής με συνεχή προβολή τους στα συστημικά ΜΜΕ και φυσικά, την αδιάκοπη προβολή τους σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πράγμα απαγορευτικό για τη Χρυσή Αυγή και τους συναγωνιστές που παρέμειναν σε αυτή.

Η αναμονή είναι βασανιστική και έχει ήδη γίνει πολυετής: ακόμα να τα κάνουν κάποιοι καλύτερα από ΕΜΑΣ!

Χατζησάββας Χρήστος
Exit mobile version