Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακόμα να αντιδράσουν οι «Μακεδονομάχοι» για την κατάχρηση του ονόματος της Μακεδονίας από τους Σκοπιανούς

Σύσσωμο το κρατίδιο των Σκοπίων, από την πρόεδρο μέχρι και την νέα κυβέρνηση που αναμένεται να αναλάβει και τυπικά την εξουσία εντός των επομένων ημερών, συνεχίζει να αδιαφορεί για τις άνευρες καταγγελίες της ελληνικής πλευράς περί μη τήρησης της συνταγματικής ονομασίας και ως εκ τούτου η χρήση του όρου «Μακεδονία» γίνεται ανεπιφύλακτα και συστηματικά. Οι προειδοποιήσεις που κατά καιρούς εξαπολύουν οι ελληνικές διπλωματικές αρχές αποδείχτηκαν ένα μεγάλο φιάσκο και ήδη ξεχάστηκαν οι μεγαλόστομες υποσχέσεις που προεκλογικά μοίραζε το «γαλάζιο» τσίρκο της ΝΔ περί ευρωπαϊκού ξεσηκωμού σε περίπτωση ακύρωσης μιας διμερούς συμφωνίας και μη σεβασμού του διεθνούς δικαίου. Η Ευρώπη όχι μόνο δεν αντιδρά στις προκλήσεις των Σκοπιανών, αλλά καταναγκάζει την Ελλάδα να καθίσει στο ίδιο τραπέζι για να συζητηθούν οι όροι της ένταξης τους στην ευρωπαϊκή οικογένεια χωρίς αντιρρήσεις, ειδικά τώρα που το μεγάλο εμπόδιο της ονοματοδοσίας έχει φύγει από τη μέση.

Κατά παράβαση λοιπόν της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία, ενάντια στην ούτως ή άλλως παράλογη αποδοχή των όρων που αυτή προβλέπει, με την παραχώρηση του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, οι οποίοι δείχνουν τις πραγματικές τους προθέσεις και αποδεικνύουν ότι η συμφωνία την οποία υπέγραψαν αποτελεί τον προθάλαμο για περαιτέρω διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδος. Η λύση της συνταγματικής ονομασίας ήταν η απαραίτητη αρχή.

Ακόμα δεν έπαψαν να αντηχούν στις προεκλογικές συγκεντρώσεις οι απειλές για διπλωματική ρήξη εάν πρόκειται έτσι να προστατευτεί η Μακεδονία από τους Σκοπιανούς. Ακόμα αντηχούν τα συνθήματα των κομματαρχών στα συλλαλητήρια και οι διαβεβαιώσεις ότι με τον ερχομό της μεγάλης πατριωτικής παράταξης στα πράγματα θα διορθωθεί μία τεράστια ιστορική αδικία που διέπραξε η αριστερά. Τίποτα δεν έγινε και είναι βέβαιο ότι το θλιβερό προτεκτοράτο που ονομάζεται Ελλάς θα καταπιεί όσες προκλήσεις χρειαστούν και θα υποχωρήσει όσο χρειάζεται για να ικανοποιήσει τα αφεντικά του.

Exit mobile version