Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κ .Μητσοτάκης: «Προσλήψεις για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που απασχολούν την κοινωνία… ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ!»

Στον Κυριακάτικο απολογισμό που έκανε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγνώρισε την μεγάλη ανησυχία που διακατέχει τους Έλληνες σχετικά με τις πυρκαγιές που κατακαίνε την Ελλάδα κάθε χρόνο και τα τελευταία χρόνια περισσότερο και πιο μεθοδικά, με τις συλλήψεις αλλοδαπών δραστών και ενός Τούρκου τελευταία, να ισχυροποιούν τις ανησυχίες αυτές.

Ανάμεσα σε άλλα είπε ο Κ. Μητσοτάκης: «..Θέλω να παρακαλέσω όλους τους πολίτες να βοηθήσουν στην εθνική προσπάθεια της προστασίας των δασών μας και να ακολουθούν τις οδηγίες ειδικά τις μέρες υψηλής επικινδυνότητας για να αποφύγουμε εστίες από αμέλεια. Ακόμα και μία σπίθα μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Γι’ αυτό και δεν καίμε χόρτα, δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές σε μέρη που έχει ξερά χόρτα, δεν κάνουμε εργασίες που δημιουργούν σπινθήρες, δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα».

Η αναγωγή της ατομικής ευθύνης σε επικοινωνιακό εκβιασμό δεν μπορεί να ξεπλύνει τις ευθύνες των κυβερνήσεων, όταν επί των ημερών τους έχουν καταστραφεί εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πρασίνου και κατόπιν εορτής ανακοινώνονται διορισμοί, προσλήψεις και αλλαγές σε τομείς που υπολειτουργούν ή σε υποδομές που δεν έχουν εκσυγχρονιστεί. Εάν ο πολίτης έχει ευθύνη για τον καθαρισμό και την λήψη μέτρων πυροπροστασίας της αυλής ή του οικοπέδου του, τότε η κυβέρνηση έχει την αντίστοιχη ευθύνη της προστασίας ολόκληρης της χώρας αλλά στην δημοκρατία των ανικάνων ευκολότερο είναι την ευθύνη να την έχει ο λαός και όχι αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες του. Όμως, όσο ωραία και χρήσιμα να ακούγονται τα όσα εξαγγέλει η Νέα Δημοκρατία, οι Τούρκοι πράκτορες και οι αλλοδαποί εμπρηστές θα συμμορφωθούν άραγε με τις εκκλήσεις αυτές, αν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά και αφήνονται ελεύθεροι να αλωνίζουν;

Exit mobile version