Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η απουσία της Χρυσής Αυγής από τη βουλή και η χαμένη αξιοπρέπεια του πολιτικού συστήματος

Για εφτά ολόκληρα χρόνια η Χρυσή Αυγή διεξήγαγε εντός κοινοβουλίου έναν έντιμο, σταθερά ιδεολογικό και σκληρό αγώνα απέναντι σε όλες τις δυνάμεις που εργάζονταν για την καταστροφή της χώρας. Όλη της η διαδρομή χαρακτηρίζεται από παραγωγή σοβαρού έργου, με την κατάθεση προτάσεων και νομοθετικών πρωτοβουλιών και όχι από στείρα αντίδραση όπως για λόγους σκοπιμότητας της καταλογίζουν οι αντίπαλοι της. Τελικά τα μέσα μην έχοντας άλλον τρόπο να αντιδράσουν και έχοντας ως αποστολή την επικοινωνιακή αποδόμηση του εθνικιστικού κινήματος προέβαλλαν το κόμμα ως υπεύθυνο για την κατάπτωση του κοινοβουλευτικού ήθους.

Είναι τόσες οι φορές που «σοβαρά» στελέχη των κομμάτων έχουν ανταλλάξει πεζοδρομιακές εκφράσεις μεταξύ τους που δεν αξίζει καν τον κόπο να τις αναφέρουμε. Είναι τέτοιο το ήθος των ανθρώπων που κρατούν τις τύχες των Ελλήνων στα χέρια τους που αρέσκονται να ξεκατινιάζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκτοξεύοντας απειλές, ύβρεις, υποβάλλοντας μηνύσεις και αυτό να το θεωρούν πολιτική. Είναι τέτοια η σοβαρότητα εντός του «ναού της δημοκρατίας» που σχεδόν σε κάθε συζήτηση για ένα σοβαρό θέμα άπαντες ξεσπούσαν σε πεζοδρομιακές εκφράσεις για να κερδίσουν λίγη προβολή παραπάνω από τα κανάλια.

Σε αυτό το όμορφο, δημοκρατικό και κοινοβουλευτικά ορθό κλίμα ξεχωρίζει ο σκυλοκαβγάς ανάμεσα σε δύο ανθρώπους των οποίων η διαδικτυακή διαμάχη κρατάει για χρόνια. Ο ένας, πρώην υβριστής της ΝΔ και «ακροδεξιός», σήμερα υπουργός της και ο άνθρωπος για όλες τις αποστολές, ο άλλος συλλέκτης καφέ στη Νικαράγουα ως διεθνιστής αλληλέγγυος στα νιάτα του και νυν δανειολήπτης από καπιταλιστικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για την αύξηση της προσωπικής του περιουσίας, συνεχίζουν τις αλληλοκατηγορίες για κάθε πιθανό θέμα, συμπυκνώνοντας άθελα τους ολόκληρη την ουσία του δικομματισμού: μία διαμάχη για τα μάτια του κόσμου που δεν καταλήγει παρά μόνο σε συνεργασίες, όταν το απαιτούν οι καιροί.

Για του λόγου το αληθές, αρκεί να αναφέρουμε ότι όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε κάποτε στην ψηφοφορία της βουλής για την άρση της ασυλίας του, αυτή δεν εγκρίθηκε εξαιτίας της αποχής του μεγαλύτερου μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Και μετά από αυτό το θέατρο ο σκυλοκαβγάς συνεχίζεται, διασώζοντας έτσι την χαμένη αξιοπρέπεια του πολιτικού συστήματος που τους έθιγε η «κακιά» Χρυσή Αυγή.

Exit mobile version