Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πόσο τυχαίος ήταν ο επικοινωνιακός αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής;

O βρόμικος ρόλος κύκλων και κυκλωμάτων που συνωμότησαν για την εκλογική αποτυχία της Χρυσής Αυγής στις κάλπες του περασμένου Ιουλίου είχε ως απώτερο σκοπό την ενίσχυση της παρουσίας ελεγχόμενων, συστημικών κομμάτων που θα στηρίξουν την κυβέρνηση στις κρίσιμες δοκιμασίες της και την ταυτόχρονη απουσία της μοναδικής δύναμης εθνικής αντιπολίτευσης, την οποία εκπροσωπεί ο Λαϊκός Σύνδεσμος. Όλα τα γεγονότα συνηγορούν στο ότι μοναδικός ευεργετημένος από την κατασκευασμένη κοινοβουλευτική μονοφωνία είναι το σύστημα και οι υπηρέτες του, στο οποίο συγκαταλέγονται τόσο το κυβερνών κόμμα που υποτίθεται ότι θα έφερνε κάτι το νέο στην πολιτική ζωή της χώρας όσο και η αντιπολίτευση, είτε ανήκει στην αριστερά (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) είτε στην λεγόμενη «ακροδεξιά».

Στην πολιτική, όμως, ο χρόνος αποτελεί έναν από τους βασικότερους ερμηνευτικούς παράγοντες και είναι δεδομένο ότι τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας τους τελευταίους μήνες συμπίπτουν χρονικά με την απουσία της Χρυσής Αυγής από το κοινοβούλιο και το δημόσιο διάλογο, γεγονός που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το σύστημα φρόντισε, ώστε να αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή από κάθε δημόσιο βήμα για να παραμεριστεί η δυνητική της δυναμική από την ορμή των γεγονότων που γνώριζε ότι θα συμβούν. Εξελίξεις όπως οι σημερινές στα εθνικά μας θέματα, αλλά και στην οικονομία (που συνεχίζει να καταρρέει) και στην λαθρομετανάστευση (που επιβάλλεται με μπουλντόζες και ΜΑΤ) είναι αδιανόητο να μην είχαν προβλεφθεί, όπως αδιανόητο θα ήταν να μην συνεκτιμήθηκαν όλες οι πιθανότητες και τα ενδεχόμενα αντίδρασης του ελληνικού λαού για κάθε τι που τον αφορά.

Επομένως, με όχημα την εξέλιξη μίας πολιτικής δίκης και με προφάσεις που καταργούν κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου το σύστημα επέβαλλε έναν πλήρη επικοινωνιακό αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής γιατί γνωρίζει πως μόνο αυτή αποτελεί κίνδυνο για τα συμφέροντα του. Δυστυχώς, στην απόπειρα εξόντωσης της Χρυσής Αυγής συμμετείχαν και κάποιοι δήθεν φίλοι της, οι οποίοι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να καταστήσουν ένα γνήσια αντισυστημικό κίνημα ελεγχόμενο και εκβιαζόμενο από συμφέροντα, παίζοντας στην ουσία το βρόμικο παιχνίδι της εξουσίας που δεν αντέχει στην ιδέα ότι αδυνατεί να εξαγοράσει τα πάντα σε μία εποχή που κυβερνά το χρήμα.

Δυστυχώς, όμως, για όλους αυτούς ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός που επέβαλλαν τίποτα δεν κατάφερε παρά μόνο να καθυστερήσει χρονικά την απόλυτη δικαίωση μας. Τώρα που οι εξελίξεις μαρτυρούν το ποιόν και τα πραγματικά κίνητρα του καθενός, ο λαός αντιλαμβάνεται το δίκαιο των θέσεων της Χρυσής Αυγής και το άδικο της δίωξης της, για το οποίο άπαντες έσπευσαν να διαβεβαιώσουν ότι θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα ενός προσωρινού κατά τ’ άλλα πολιτικού φαινομένου. Και όσο οι εξελίξεις γίνουν πιο δυσάρεστες τόσο θα επανέρχεται στη συνείδηση του λαού η σκέψη του πόσο αναγκαία είναι η δυναμική επιστροφή της Χρυσής Αυγής στα πολιτικά πράγματα για να αντιμετωπιστεί η ασυδοσία που καθιέρωσε η μεταπολίτευση τις τελευταίες 4 δεκαετίες.

(Άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 25/02/2020)

Exit mobile version