Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τα διεθνή Μ.Μ.Ε. εδώ και δύο ημέρες κάνουν καυστικά και ειρωνικά σχόλια για την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης της Ν.Δ. να επεκτείνει σε εξαήμερη εργασία το καθιερωμένο πενθήμερο. Μάλιστα, προχωρούν ένα βήμα ακόμα και αντιπαραβάλλουν το γενικότερο σκεπτικό κρατών και επιχειρήσεων ανά τον κόσμο να περιορίσουν τις ημέρες εργασίας σε τετραήμερο και μάλιστα χωρίς μείωση αποδοχών ως μέσο αύξησης της παραγωγικότητας των εργαζομένων. Την ίδια ώρα δεν ξεχνούν να αναφέρουν πως οι, δήθεν, «τεμπέληδες» Έλληνες, ήδη εργάζονται περισσότερο από κάθε άλλον Ευρωπαίο ή και Αμερικανό πολίτη, τονίζοντας πως το χειρότερο εργασιακό το έχουν οι ΗΠΑ αλλά η Ελλάδα το ξεπερνάει.

Έτσι η κυβέρνηση, ακόμα μια φορά θυσιάζει τον λαό και τα δικαιώματα του, στον βωμό των καπιταλιστικών αναγκών μιας μικρής κάστας επιχειρηματιών που την εξυπηρετεί απίστευτα η συγκεκριμένη ρύθμιση. Σπάει το πενθήμερο με τις 40 ώρες ανά εβδομάδα και δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη για μια έκτη ημέρα με οκτάωρο και σύνολο 48 ώρες εργασίας την εβδομάδα! Όλα αυτά εις βάρος της Ελληνικής οικογένειας και του χρόνου που τα παιδιά έχουν ανάγκη τους γονείς τους, αλλά και της προσωπικής ξεκούρασης και ψυχικής ηρεμίας των εργαζομένων. Το ευφυολόγημα που εκφέρουν επιστήμονες και δημοσιογράφοι προσκείμενοι στην κυβέρνηση για εθελοντική εφαρμογή είναι εντελώς ψευδές.  Οι εταιρίες που αποκτούν το δικαίωμα εξαήμερης εργασίας, με μια προσαύξηση 40% στην 6η ημέρα εργασίας, θα σε υποχρεώνουν να εξαγοράσουν το εβδομαδιαίο σου ρεπό στην ουσία, χωρίς να έχεις δικαίωμα στην πράξη, να το αρνηθείς ως εργαζόμενος.

Ακόμα πιο τραγική είναι η δήλωση της ίδια της κυβέρνησης πως, νομοθετούν κάτι που στην αγορά εργασίας γίνεται πράξη ως μαύρη εργασία έτσι κι αλλιώς! Άμεση παραδοχή λοιπόν της κυβέρνησης πως τις παράνομες τακτικές της οικονομικής ελίτ εις βάρος της κοινωνίας, δεν μπορεί και δεν έχει τη βούληση να τις σταματήσει και να προστατεύσει τους εργαζομένους, οπότε κάνει την παρανομία, νόμιμη, ωστε να εισπράττει τουλάχιστον τις εισφορές! Στην Ελλάδα 2.0, δηλαδή του επιτελικού κράτους της Νέας Δημοκρατίας, παραδέχονται πως η «μαύρη εργασία» και η καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, απλά θα γίνεται απόδοση εισφορών και θα νομιμοποιείται.

Συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που αντί να καταπολεμά τις κοινωνικές και οικονομικές παθογένειες και να βελτιώνει το επίπεδο ζωής των Ελλήνων, πάει προς τα «πίσω»! Καταλύει εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών, δίνοντας την ευκαιρία σε όλον τον πλανήτη να γελάει και να ειρωνεύεται την  «αναπτυξιακή προσέγγιση» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της  Ν.Δ..

Χρήστος Χατζησάββας

Exit mobile version