Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μέλη του ΠΑΣΟΚ συνελήφθησαν για εκβιασμούς – Θα ισχύσει η συλλογική ευθύνη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση;

Μία ιδιαίτερη περίπτωση που αναδεικνύει το πόσο σάπιο είναι το κρατικό οικοδόμημα ήρθε στην επιφάνεια μετά από τις συλλήψεις μελών εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων ορισμένοι διέθεταν και κομματική ταυτότητα ως μέλη. Αν και οι διορισμοί στην Ελλάδα γίνονται με κομματικά κριτήρια και ως εκ τούτου είναι βέβαιο πως όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εν λόγω υπόθεση θα έχουν κάποια σχέση με κάποιον παράγοντα του δημοκρατικού τόξου, αίσθηση προκαλεί η κυνικότητα με την οποία τα ΜΜΕ παρουσιάζουν το όλο θέμα παραβλέποντας συγκεκριμένα ζητήματα. Ενώ λοιπόν στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να αναγάγουν την παραβατική δράση ενός μεμονωμένου ατόμου σε πολιτική πρακτική με συλλογικό υπόβαθρο, τώρα αποδίδουν την διαχρονική συλλογική εγκληματική δράση των μελών αυτής της οργάνωσης σε ατομικά χαρακτηριστικά. Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής ένα έγκλημα άσχετο με αυτήν και τον νόμιμο κοινοβουλευτικό της αγώνα χαρακτηρίστηκε πολιτικό ενώ εδώ τα πρόσωπα με πολιτικά χαρακτηριστικά, τα οποία αποδεδειγμένα δρουν ως εγκληματική οργάνωση, χαρακτηρίζονται ως απλά μέλη.

Δεκαετίες ολόκληρες πρωταγωνιστεί το ΠΑΣΟΚ σε σκάνδαλα κάθε είδους και οι δεσμοί του με τη διαφθορά παραμένουν ισχυροί ακόμα κι αν αυτό ουδέποτε κατάφερε να συνέλθει από την εκλογική φθορά των περασμένων χρόνων. Από τον Τσοχατζόπουλο και τις μίζες για τα εξοπλιστικά, τον Χριστοφοράκο και την Siemens, τα πλαστά στοιχεία του Παπανδρέου για την ένταξη στην ευρωζώνη και την οικονομική καταστροφή της χώρας, τον Σημίτη και το χρηματιστήριο, τον Βενιζέλο και τις κλεμμένες καταθέσεις του ελληνικού λαού, τα αλλαγμένα ΑΦΜ και τα εκατομμύρια χρέη στο δημόσιο, την Καϊλή και τις βαλίτσες με χρήμα από τους σεΐχηδες, μέχρι τους υπαλλήλους δημόσιων υπηρεσιών, χαράσσεται μια νοητή γραμμή που αποτυπώνει την πραγματική διαδρομή και την αληθινή ιδεολογία αυτού του κόμματος.

Οι ψευτοδημοκράτες οφείλουν να απαντήσουν: έχει ευθύνες η πολιτική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την εγκληματική δράση των μελών του; Ισχύει η συλλογική ευθύνη όταν μέλη ενός κόμματος παραβαίνουν τον νόμο; Θα γίνουν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες για να κληθεί σε απολογία η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ; Θα γίνει άρση της ασυλία των βουλευτών που δεν απέτρεψαν παραβατικές συμπεριφορές μελών του κόμματος τους; Εάν όχι, τότε για την Χρυσή Αυγή ισχύουν άλλοι νόμοι;

Exit mobile version