Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το τρομερό επιτελικό κράτους της Ν.Δ. «εξάγει» εικόνες «Ναυαγίου» στην ΕΛΛΑΔΑ v2.0

Τραγελαφικές στιγμές ζούνε στην Κρήτη, ειδικότερα στον Μπάλο. Σε μια από τις παραλίες της περιοχής, θυμήθηκαν εν μέσω τουριστικής σεζόν να αφαιρέσουν την πλωτή εξέδρα που είχαν τοποθετήσει εκεί για την πρόσδεση των πλωτών μέσων που εξυπηρετούσαν τον κόσμο που ήθελε να επισκεφτεί τις πανέμορφες παραλίες. Ο λόγος ήταν η προστασία της περιοχής από την NATURA 2000! Οι ιδιώτες όμως που είχαν στην εκμετάλλευση τους την γραμμή αποφάσισαν να συνεχίσουν κανονικά να μεταφέρουν κόσμο στο συγκεκριμένο σημείο και να κατεβάζουν τον κόσμο σαν αποβατικά πλοία τα οποία κατεβάζουν πεζοναύτες, μόνο που κατεβάζουν ηλικιωμένους τουρίστες, γυναίκες και παιδιά.

Αποφάσισαν τότε οι ιθύνοντες του τρομερού επιτελικού κράτους της ΝΔ, να φτιάξουν αγγυροβόλια ειδικά που επιτρέπονται. Τελικά αυτά δεν έγιναν γιατί δεν είχαν τις κατάλληλες μελέτες, έτσι η πλωτή εξέδρα μπήκε ξανά σαν να μην υπάρχει η προστασία NATURA 2000 στην συγκεκριμένη περιοχή.

Έχει δίκαιο η κυβέρνηση να σεβαστεί την προστασία που ορίζεται από το δίκτυο NATURA 2000 ή έχουν δίκαιο οι εταιρίες να προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες; Ας το κρίνουν οι αρμόδιοι και οι ψηφοφόρους τους. Οι τραγικές εικόνες όμως, που κάνουν τον γύρω του κόσμου είναι πραγματικά ντροπή για την Ελλάδα.

Μπορεί να διαφωνούμε στο να γίνει η Ελλάδα η τουριστική «Μπανανία» της Ευρώπης που θα εξυπηρετεί τον ξένο τουρισμό την ώρα που οι Έλληνες θα αντέχουν οικονομικά διακοπές, Μάϊο και Σεπτέμβριο εκτός τουριστικής σεζόν. Προφανώς όμως, αυτό δεν σημαίνει, ότι επιτρέπεται η Ελλάδα, με την ιστορία και τον πολιτισμό της να «εξάγει» εικόνες τριτοκοσμικής χώρας και εικόνες «ναυαγίου». Θέλουμε μια αξιοπρεπή παροχή υπηρεσιών χωρίς ακρότητες, στους ανθρώπους που έρχονται απ’ όλον τον κόσμο για να θαυμάσουν όλα αυτά που σε κανένα άλλο μέρος της γης δεν υπάρχουν.

Ενημερωτικά να αναφερθεί πως το «ανέκδοτο» της επιτελικής διακυβέρνησης συνεχίζεται καθώς στις γύρω παραλίες «κάνει» ακόμα NATURA 2000 και οι πλωτές εξέδρες, ακόμα, απαγορεύονται.

Exit mobile version