Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεσάλωσαν οι κλέφτες! Η ΝΔ σχεδιάζει να «νομιμοποιήσει» το μαύρο χρήμα στις τσέπες πολιτικών

Το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του «Πόθεν Έσχες», που προωθείται με βιασύνη στο παρά πέντε του κλεισίματος της Βουλής, δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μια απόπειρα της κυβέρνησης, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, να συγκαλύψει σκοτεινές υποθέσεις πολιτικής διαφθοράς. Συγκεκριμένα, κατατέθηκε στην Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο: «Ενίσχυση του συστήματος ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και Δηλώσεων Οικονομικών Συμφερόντων του ν. 5026/2023 […]».

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του «Πόθεν Έσχες», εξαιρεί τους πολιτικούς από την υποχρέωση δήλωσης οποιουδήποτε ποσού κατέχουν σε μετρητά, ακόμα κι αν υπερβαίνει τα 30.000 €, ενώ επιπλέον δεν απαιτεί δήλωση της «κινητής περιουσίας». Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι πολιτικοί θα μπορούν πλέον να εισπράττουν ανενόχλητοι βαλίτσες με μετρητά χωρίς να υποχρεούνται να δηλώσουν την προέλευση τους, να αδειάζουν εικονικά τις καταθέσεις τους με τεράστιες αναλήψεις λίγο πριν την δήλωση «Πόθεν Έσχες» ώστε να αποκρύπτουν το πραγματικό μέγεθος του πλούτου που κατέχουν από τους ψηφοφόρους τους, να συσσωρεύουν «δωράκια» πολυτελείας, όπως ανεκτίμητα έργα τέχνης κ.α. και να τα κρύβουν μακριά από τα μάτια της δικαιοσύνης (όσης έχει απομείνει).

Και επειδή όλα τα παραπάνω δεν φαίνονται αρκετά για τους αχόρταγους «σωτήρες», το ίδιο νομοσχέδιο αφοπλίζει την Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος απέναντι και σε αυτά τα λιγοστά που θα υποχρεούνται να δηλώσουν. Έτσι, δεν περιορίζεται μόνο στη μείωση των ελέγχων αλλά πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, καταστρέφοντας τα δεδομένα των δηλώσεων μετά από πέντε χρόνια, δήθεν για λόγους «προστασίας προσωπικών δεδομένων»! Η υποτιθέμενη «ισονομία της δημοκρατίας» πάει περίπατο, για άλλη μια φορά, και θεσμοθετείται έμμεσα η παραγραφή φορολογικών κακουργημάτων των πολιτικών μέσα σε μόλις 5 χρόνια, αντί για τα 15 ή 20 που ισχύουν για τους… κοινούς θνητούς. Προφανώς, τα παραδείγματα των λιγοστών υποθέσεων που έφτασαν στην δικαιοσύνη, όπως του Άκη Τσοχατζόπουλου, δείχνουν ότι οι έλεγχοι συχνά αποκαλύπτουν τεράστια ποσά και βαριά κακουργήματα πολύ μετά την πενταετία. Πλέον οι ένοχοι θα παραμένουν ατιμώρητοι ες αεί, αφού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν θα έχουν πρόσβαση σε δεδομένα πέραν της πενταετίας, ακόμη και αν υπάρχουν ενδείξεις κακουργημάτων.

Κατά την επταετία της κοινοβουλευτικής παρουσίας της Χρυσής Αυγής στην βουλή, όσοι πλούτιζαν σε βάρος του Ελληνικού λαού είχαν λουφάξει τρέμοντας το σύνθημα του Κινήματος μας “οι κλέφτες στην φυλακή“. Σήμερα, νομίζοντας ότι γλίτωσαν για λίγο από την Χρυσή Αυγή, έχουν ξεσαλώσει και τρέχουν να αρπάξουν ό,τι προλαβαίνουν…

Exit mobile version