Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή στο μνημόσυνο του Λοχαγού Σωτήρη Σταυριανάκου – ΒΙΝΤΕΟ

Κλιμάκιο Συναγωνιστών, έδωσε και φέτος το παρών στο μνημόσυνο του Ήρωα της ΕΛΔΥΚ Λοχαγού Σωτήρη Σταυριανάκου, στην γενέτειρα του, το Σκουτάρι Λακωνίας.

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τα τραγικά γεγονότα της εισβολής του “Αττίλα“. Ήταν τότε που ο Μακάριος, μαζί με τον Καραμανλή και τους επίορκους αξιωματικούς που τον “αποκατέστησαν”, θυσίαζαν την Κύπρο στον βωμό της εγκαθίδρυσης του μεταπολιτευτικού καθεστώτος

Χαμηλόβαθμοι Αξιωματικοί, όπως ο Λοχαγός Σωτήρης Σταυριανάκος που λίγο νωρίτερα είχε αρνηθεί την μετάθεση του από την Κύπρο προς την ασφάλεια της ηπειρωτικής Ελλάδος, αλλά και απλοί στρατιώτες που πολέμησαν, έχυσαν το αίμα τους και θυσίασαν τη ζωή τους ώστε να σταματήσουν την επέλαση των βαρβαρικών ορδών του Αττίλα, έγραψαν σελίδες δόξας στο βιβλίο της Ελληνικής Ιστορίας, μετατρέποντας το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στις “Θερμοπύλες της Κύπρου”.

Την ώρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αρνιόταν να στείλει οποιαδήποτε στρατιωτική βοήθεια στο Νησί, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “η Κύπρος κείται μακράν”, ο Λοχαγός Σωτήρης Σταυριανάκος έλεγε στους στρατιώτες του:
“Φοβάστε ρε τ’ άρματα; Τ’ άρματα δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα. Και το όρυγμα να περάσουν, περνάνε από πάνω. Εσείς θα ρίχνετε στο πεζικό που έρχεται από πίσω. Δεν θα εγκαταλείψετε επ’ ουδενί. Είμαστε Έλληνες, και αυτή τη στιγμή πολεμάμε για την Ελλάδα”

Ο Ήρωας Λοχαγός Σωτήρης Σταυριανάκος, έπεσε ηρωικά μαχόμενος την 16η Αυγούστου του 1974, όντας όρθιος μπροστά από ένα τουρκικό άρμα μάχης, με μόνο του όπλο το πιστόλι του.

Στη μνήμη του, αλλά και στη μνήμη όλων εκείνων των προδομένων που πολέμησαν στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974, κατέθεσε στεφάνι το μέλος του πολιτικού συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, Συναγωνιστής Φωτόπουλος Άγις.

Exit mobile version