Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποδεκατίζονται οι συνοριοφύλακες του Έβρου με εντολές Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη!

Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Προ.Πο. Χρυσοχοΐδη στον Έβρο, οι αποσπάσεις αστυνομικών προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται δίχως αιτιολόγηση και σε επικίνδυνους αριθμούς .

Στην επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, αναφέρεται οτι οι μετακινήσεις προσωπικού από τις Διευθύνσεις της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας είναι αμέτρητες και μάλιστα εν μέσω θερινής περιόδου που υπάρχουν αυξημένες “μεταναστευτικές ροές” και δεκάδες συλλήψεις καθημερινά.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, αυτές οι αποσπάσεις από τον Έβρο γίνονται παρά τη θέληση των αστυνομικών και “στα όρια του εκβιασμού”. Έτσι οδηγούνται οικογενειάρχες εργαζόμενοι να ξεσπιτωθούν και να αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες οι ίδιοι, αλλά και η οικογένεια τους που μένει πίσω στον Έβρο. Όσον αφορά την χρησιμότητα αυτής της πρακτικής, οι συνοριοφύλακες του Έβρου θεωρούν οτι “περισσότερο διαλύει τις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης και τα αστυνομικά τμήματα του Έβρου, παρά επιλύει ουσιαστικά προβλήματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη”.

Μάταια ζητούν οι συνοριοφύλακες να ανακληθούν οι αποσπάσεις που διατάχθηκαν χωρίς την επιθυμία των αστυνομικών και να θεσπιστεί δίκαιο αντικειμενικό σύστημα για αυτές. Το μόνο που ενδιαφέρει την Νέα Δημοκρατία είναι οι εντυπώσεις των αφελών ψηφοφόρων της και, όσο αυτοί βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα αστικά κέντρα, δεν έχει κανένα λόγο να ενδιαφερθεί για την ασφάλεια των παραμεθόριων περιοχών ή για τις ανάγκες της επαρχίας γενικότερα.

Προφανώς, ούτε περνάει από το μυαλό του Μητσοτάκη να καλύψει τα κενά των αστικών κέντρων με αποσπάσεις από τις πολυάριθμες φρουρές πολιτικών, ολιγαρχών, δημοσιογράφων κ.α. οι οποίοι (με τα χρήματα του Ελληνικού λαού) χρησιμοποιούν τους αστυνομικούς σαν προσωπικούς συνοδούς σε παραλίες, μπουζούκια, κτλ ακόμα και σαν… βαστάζους για ψώνια!

Exit mobile version