Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο καπιταλισμός δεν “περνάει” απλά κρίσεις, είναι ο ίδιος η κρίση

Πολλές φορές λέγεται πως η πολιτική μάχη κερδίζεται πρώτιστα στο πεδίο της προπαγάνδας. Η κυρίαρχη καθεστωτική αφήγηση περί των οικονομικών, είναι πως παρά τις πολλαπλές δομικές κρίσεις που διέρχεται το καπιταλιστικό σύστημα παγκοσμίως ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τον περισσότερο από τον καιρό του βίου των πολιτών αυτός προσφέρει ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο και αμέτρητες ευκαιρίες ανέλιξης και κοινωνικής καθιέρωσης. Ουδέν ψευδέστερον τούτου! Οι φιλελεύθεροι μηχανισμοί της κοινωνικοοικονομικής διαχείρισης συντείνουν μόνο προς την επιδείνωση των υλικών όρων ζωής των λαϊκών μαζών, και όχι φυσικά στην βελτίωση αυτών.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πολυσυζητημένο ζήτημα της ακρίβειας. Κατ’ αρχάς, για λόγους προφανείς, οι δουλικά προσκείμενοι στον δυτικό παράγοντα, την αμερικανική πρεσβεία και την μεγαλοαστική τάξη της χώρας, ύπουλα “φορτώνουν” την ευθύνη της ακρίβειας μονομερώς στον… Πούτιν και την πολεμική σύρραξη που μαίνεται από τον Φεβρουάριο του 2022 έως τις ημέρες μας στο Ανατολικό Μέτωπο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Όμως, δεν ακούστηκε ποτέ η ίδια κατηγορία από τα συστημικά μέσα εξαπάτησης των πλουτοκρατών εις βάρος του Ισραηλινού ηγέτη Νετανιάχου, την ώρα που ο σιωνιστικός στρατός προχωράει στην γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης στην Μέση Ανατολή. Η πραγματικότητα λοιπόν είναι πολύ διαφορετική.

Οι τιμές διεθνώς άρχισαν να ανεβαίνουν τουλάχιστον πέντε με έξι μήνες πριν το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, με αρκετές από τις ντόπιες υπαλληλικές πολιτικές τάξεις των ευρωπαϊκών χωρών να εφαρμόζουν λογιστικές λοβιτούρες ώστε μέσω του πληθωρισμού να μεταφέρουν μαζικά πλούτο από τις τσέπες των καθημαγμένων Ελλήνων πολιτών, στους ιδιοκτήτες των καρτελοποιημένων, υπερκερδοφόρων μέχρι αηδίας ομίλων. Όμως, ποιος είπε πως εντός του καπιταλιστικού τρόπου οργάνωσης της παραγωγής, ακόμα και στις υποτιθέμενα πιο “ομαλές” φάσεις του, δεν απαντάται το φαινόμενο της κερδοσκοπίας και της αισχροκέρδειας, εκ μέρους των αρπακτικών του κεφαλαίου και των πολιτικών εντολοδόχων τους;

Όπως τόνιζε πολλάκις εδώ και δεκαετίες, εντός και εκτός βουλής ο Ιδρυτής της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μιχαλολιάκος, η κατακόρυφη άνοδος των τιμών στα καύσιμα είχε έλθει ήδη από την εποχή της διακυβέρνησης του πατέρα Μητσοτάκη, που είχε απελευθερώσει το εμπόριο καυσίμων στις αρχές της δεκαετίας του ’90, μέσω του περίφημου νόμου Ανδριανόπουλου, πολύ πριν τα μνημόνια. Επίσης, εις ότι αφορά τα σούπερ μάρκετ, στα οποία υπήρχε ακρίβεια ακόμα και πριν την επιδημία του covid, ο ιστορικός Αρχηγός του Εθνικιστικού κινήματος είχε κάνει επανειλημμένως λόγο για τις ραδιουργίες των τραστ των μεγάλων αλυσίδων εμπορίας τροφίμων, τα οποία κοροϊδεύουν τους καταναλωτές περί της “ελληνικότητας” των προϊόντων τους, κοτσάροντας μια ελληνική σημαία σε διαφημιστικό σποτ ή φυλλάδιο τιμών. Αυτά βέβαια, είναι πράγματα που δεν αγγίζουν οι “εθνικοπατριώτες”, καθώς είναι καίριας ιδεολογικής σημασίας και “καίνε” τόσο πολύ, ώστε να μην τα αγγίζουν ποτέ οι βολεμένοι με το σύστημα λασπολόγοι της Χρυσής Αυγής που εποφθαλμιούν μια θέση στο πάντα φιλόξενο για αυτούς “τραπέζι” της Νέας Δημοκρατίας…

Το συμπέρασμα που εξάγεται αβίαστα είναι πως οι ουσιώδεις φιλολαϊκές παρεμβάσεις, όπως οι ειδικοί έλεγχοι τιμών ώστε να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη της ελληνικής οικογένειας, και άλλα μέτρα που πολλάκις έχουν αναφερθεί μέσω του παρόντος ηλεκτρονικού βήματος, είναι φύσει αντίθετες στο κυρίαρχο κοινωνικοοικονομικό σύστημα που πνίγει το Έθνος.
 
Είτε στις “κρίσεις” υγείας, είτε στους πολέμους, είτε στην “ομαλότητα”, η ακρίβεια αποτελούσε ανέκαθεν σοβαρό πρόβλημα για τον τόπο, παρά τις τωόντι μεταβολές (πάντοτε προς το χειρότερο) αυτού του φαινομένου, διότι το “κέρδος” του καπιταλιστή είναι “ιερό” για τους φιλελεύθερους, ακόμα και όταν εκατομμύρια Ελλήνων εξαιτίας αυτού υποφέρουν και εξαναγκάζονται σε μια δραστική φτωχοποίηση.
Exit mobile version