Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η δημιουργική λογιστική του Χρυσοχοΐδη

Το μεγαλύτερο στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας για την επανασυσπείρωση των ψηφοφόρων που της γύρισαν την πλάτη στις τελευταίες εκλογές ήταν η δημιουργία ενός αφηγήματος στο οποίο θα μπορέσει να αποδείξει την υπεροχή της έναντι των προηγούμενων κυβερνήσεων. Το κυβερνητικό προφίλ, μην έχοντας να στηριχθεί σε πραγματικό έργο αναγκαστικά στηρίχθηκε επάνω σε μύθους και ήταν απλά θέμα χρόνου η πραγματικότητα να κατακρημνίσει τα πάντα. Η πλασματική στιβαρότητα της ελληνικής οικονομίας βούλιαξε στις αλλεπάλληλες ανατιμήσεις και στο υπέρογκο κόστος διαβίωσης. Το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε φιάσκο και ανέτοιμο να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε φυσική καταστροφή, ακόμα κι εντός αστικού ιστού. Η υπουργοποίηση “μεγάλων” κι έμπειρων παραγόντων για την περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας των Ελλήνων αποδείχθηκε ότι αφορά υπόθεση ανακύκλωσης προσώπων, αφού τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν άλυτα. Από τα μεγάλα λόγια και τα μεγάλα έργα το μόνο που κατάφερε η Νέα Δημοκρατία είναι να πείσει πως για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα υπαίτιο είναι το άτομο και όχι η συντεταγμένη πολιτεία.

Κάπως έτσι επανήλθε στο προσκήνιο και ένας ακόμα αποτυχημένος “επίλεκτος” του Μητσοτάκη, ο οποίος για να αποδείξει ότι το υπουργείο του παράγει έργο ανέσυρε στατιστικά στοιχεία και αριθμούς (ανάξια αναφοράς), με τους οποίους υποτίθεται ότι η εγκληματικότητα στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται στην πράξη και με αποτελέσματα. Ο Χρυσοχοΐδης, ο οποίος από υπουργός του ΠΑΣΟΚ έγινε υπουργός της ΝΔ, ως αριστερός γνωρίζει από προπαγάνδα. Επίσης, γνωρίζει ότι η απουσία αντιλόγου θα γίνει ακόμα πιο ευνοϊκή όταν τα συστημικά μέσα σπεύσουν ομαδικά για να διαφημίσουν ως θρίαμβο τις κενές νοήματος ατάκες του και τους στατιστικούς υπολογισμούς του. Αυτό όμως που άπαντες γνωρίζουν είναι ότι η ελληνική πραγματικότητα διαψεύδει κάθε μπακαλίστικο υπολογισμό και ότι το τελευταίο καταφύγιο του κάθε ανίκανου είναι η αλχημεία των αριθμών, γιατί μόνο έτσι μπορεί να δοθεί μια εναλλακτική ερμηνεία πέρα από την αντικειμενική.

Ωστόσο, ο Χρυσοχοΐδης “χρωστάει” και μια άλλη απάντηση πέρα από το γιατί η εγκληματικότητα επί των ημερών του έχει εκτοξευθεί στα ύψη και το αίσθημα ανασφάλειας των Ελλήνων διογκώνεται μέρα με τη μέρα. Τι απέγινε η υπόσχεση για την διαλεύκανση της υπόθεσης της ΜΑΡΦΙΝ και την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών αυτής της στυγερής δολοφονίας αθώων πολιτών στο κέντρο της Αθήνας από παρακρατικούς της αριστεράς;

Exit mobile version