Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διακοπές στην Τουρκία; Όχι, ευχαριστώ!

Είναι πολλοί οι συμπατριώτες μας που επιλέγουν να κάνουν φτηνές διακοπές σε κάποιον τουριστικό προορισμό στα κατεχόμενα από την τουρκία Ελληνικά εδάφη. Είτε πρόκειται για την κατεχόμενη Κύπρο, την κατεχόμενη Κωνσταντινούπολη, την Μικρασία ή τον Πόντο, είτε πρόκειται για διασκέδαση ή επίσκεψη σε προγονικές εστίες το αποτελέσματα είναι το ίδιο: η οικονομία της γείτονος τονώνεται από τα δικά μας χρήματα. Εν ολίγοις, πληρώνουμε τον προαιώνιο εχθρό μας ώστε να μπορεί να αγοράζει σφαίρες εναντίον μας και βέβαια εναντίον της Αρμενίας, της Συρίας και των Κούρδων. Φέτος, ανήμερα της Παναγίας όπως και κάθε χρόνο εκατοντάδες Έλληνες επισκέπτονται την Παναγία Σουμελά στον αλύτρωτο Πόντο ή την Αγία Σοφία στην κατεχόμενη Κωνσταντινούπολη που πλέον είναι τζαμί! Όσο σεβαστό κι αν είναι το συναίσθημα της νοσταλγίας των πατρογονικών μας εδαφών, το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο: οι τούρκοι καμώνονται τους φιλόξενους για να παίρνουν τα χρήματά μας και στη συνέχεια μας απειλούν με εισβολή στην ελεύθερη Κύπρο, στο Αιγαίο και τον Έβρο.
Είναι πραγματικά δύσκολο να εξηγήσει κανείς σε ανθρώπους που δεν έχουν ρίζες από αλύτρωτες πατρίδες την νοσταλγία που βιώνει ένας πρόσφυγας 2ης, 3ης ή 4ης γενιάς. Νοσταλγούμε μια ιδιαίτερη πατρίδα που δεν ζήσαμε. Νιώθουμε την γη μας να μας καλεί και το μόνο που φαίνεται να μας ηρεμεί στιγμιαία είναι η να μάθουμε περισσότερα για τις ρίζες μας, να τις κρατήσουμε ζωντανές και ακμαίες μέχρι να μας αξιώσει ο Θεός να επιστρέψουμε. Να επιστρέψουμε όμως κανονικά στα σπίτια μας, ως ιδιοκτήτες όχι ως τουρίστες!
Οι προκλήσεις που ακούμε καθημερινά από τούρκους πολιτικούς είναι πολλές. Ακόμα και οι εγχώριοι πολιτικοί, μας προετοιμάζουν για τις λεγόμενες “Πρέσπες του Αιγαίου”. Ήδη σε συνέντευξη που έδωσε πέρυσι τον Φεβρουάριο η Ντόρα Μπαγκογιάννη, δήλωσε πως θεωρεί αποδεκτή τη συνεκμετάλλευση με την Τουρκία των πόρων στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, εκτιμώντας παράλληλα ότι είναι άκαιρη η οριοθέτηση της ΑΟΖ ή την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια. Μάλιστα το ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής) δια στόματος του καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αλέξη Ηρακλείδη είχε δηλώσει πως «Οι Έλληνες πιστεύουν λάθος ότι το Αιγαίο τους ανήκει».
Σε αυτό το κλίμα, η ελάχιστη αντίσταση που μπορούμε να κάνουμε είναι μέσω των χρημάτων μας. Η αγάπη για τις αλύτρωτες πατρίδας μας, δεν χρειάζεται να κάνει μάγκα την γείτονα. Υπάρχουν τόσοι πανέμορφοι προορισμοί για διακοπές, εντός της χώρας μας. Η ανάγκη μας για αγορά οικονομικότερων προϊόντων, ας μην μας ωθεί στην αγορά τούρκικων κατασκευασμάτων. Οι επιλογές πλέον είναι άπειρες. Ας αφήσουμε αυτές που βλάπτουν την πατρίδα μας και ας προτιμήσουμε ανάμεσα στις μύριες άλλες που μας παρέχονται.
Exit mobile version