Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Μακεδονικός Αγώνας δεν έπαψε ποτέ!

Πολλοί ξένοι λαοί πέρασαν πάνω από την Μακεδονία, πολλοί προσπάθησαν να την κατακτήσουν, άπειρες υπήρξαν οι επιδρομές εναντίον της, αλλά η Μακεδονία και το κέντρο της, το κάστρο της Θεσσαλονίκης, ποτέ δεν κυριεύτηκε από Σαρακηνούς, από Άραβες ή Σλάβους. Έπεσε στους Οθωμανούς μόνο το 1430, όταν έπεσε όλη η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, λίγα χρόνια πριν από την άλωση της Πόλης. Ως μέρος της πολυεθνικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πολλοί λαοί ζούσαν σε αυτήν όπως Σέρβοι, Βούλγαροι, Εβραίοι κλπ με τους Έλληνες πάντοτε να πλειοψηφούν. Από αυτήν την ανάμικτη παρουσία τόσων λαών προσπάθησαν να επωφεληθούν, ήδη από το τέλος του προηγούμενου αιώνα, οι γείτονές μας, οι Βούλγαροι, θέλοντας να αρπάξουν την Μακεδονία ή να κηρυχτεί αυτόνομη, σαν πρώτο βήμα πριν την προσάρτησή της σε αυτούς.
Οι Έλληνες αντέδρασαν, στην αρχή αμυντικά μέσω ιδρύσεως σχολείων, σωματείων, πολιτιστικών οργανώσεων όμως όταν οι αντίπαλοί μας ξεκίνησαν να μεταχειρίζονται βία, αποφάσισαν να μην μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και να υπερασπιστούν τα σπίτια και την γη τους. Με λίγα λόγια, ο Μακεδονικός Αγώνας δεν ήταν τίποτα άλλο από τη μάχη που αναγκάστηκε να δώσει ο Ελληνισμός για να κρατήσει τη θέση του σε εκείνο το γεωγραφικό χώρο που από τα αρχαιότατα χρόνια κι ως σήμερα, ονομάζουμε Μακεδονία. Ανάμεσα στις ηρωικές μορφές του Μακεδονικού Αγώνα περίοπτη θέση κατέχει ο φλογερός δεσπότης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης και πληθώρα Μακεδονομάχων από κάθε γωνιά της Ελλάδος. Ήρωες όπως ο Παύλος Μελάς, ο σλαβόφωνος Καπετάν Κώττας, ο Καπετάν Άγρας (Σαράντος-Τέλλος Αγαπηνός) , ο πιστός του συναγωνιστής Αντώνης Μίγγας και τόσοι άλλοι, έγραψαν με το αίμα τους το έπος του Μακεδονικού Αγώνος.

Τις τελευταίες δεκαετίες, μια καινούρια, κατασκευασμένη σε πολιτικά λόμπι, βουλγαρική εθνότητα καμώνεται την “μακεδονική” και πασχίζει να σφετεριστεί την ιστορία, τον πολιτισμό και τα εδάφη της προαιώνιας ελληνικής γης. Μόνο ανιστόρητοι, ιδιοτελείς ή εθελοτυφλούντες βλάκες θα ήταν δυνατό να αμφισβητήσουν την ελληνικότητα της μακεδονικής γης και πλέον υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι σε θέσεις κλειδιά. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν ο χρηματισμός μιας αριστερής κυβερνήσεως και η ανοχή μιας δεξιάς αντιπολιτεύσεως, για να ξεπουληθεί το όνομα και η ιστορία της Μακεδονίας μας. Δυστυχώς σήμερα δεν έχουμε ηγετικές μορφές σαν τον Μητροπολίτη Καστοριάς, έχουμε όμως φλογερούς Ελληνόψυχους που σε κάθε αφορμή αγωνίζονται για την υπεράσπιση της Μακεδονίας από τους βόρειους γείτονές της που την επιβουλεύονται σε κάθε ευκαιρία.

Παρά τις κατάπτυστες συμφωνίες, παρά τις γελοίες διώξεις του ραγιαδικού “ελληνικού” κράτους, παρά την απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα που γίνεται από τα ΜΜΕ εμείς δηλώνουμε πάντοτε παρόντες στον αγώνα για την Μακεδονία. Πιστοί στον όρκο που έδωσαν οι Μακεδονομάχοι παππούδες μας, αφήνουμε ιερή παρακαταθήκη στα παιδιά μας την αγάπη και τον αγώνα για την υπεράσπισή της.
Exit mobile version