Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ιδιωτικοποίηση και αύξηση τιμής στο νερό, η λύση της Ν.Δ. για την κλιματική αλλαγή!

Με πρόφαση την κλιματική αλλαγή η κυβέρνηση αυξάνει την τιμή στο νερό το οποίο έτσι και αλλιώς δεν έχει χαμηλή τιμή στην Ελλάδα.
Επίσης δίνει αρμοδιότητες σε μια «Ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή» να παρακολουθεί και να ρυθμίζει τις τιμές του Νερού, που όπως αναφέρει η κυβέρνηση αυτό θα κρατήσει το Νερό που είναι δημόσιο αγαθό μακριά από κερδοσκοπικές μεθοδεύσεις. Σε σχετική της ανακοίνωση ισχυρίζεται πως [..
με τον Νόμο 5037/2023 περιφρουρεί τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού και ενισχύει την εποπτεία και τις ασφαλιστικές δικλείδες ως προς την ποιότητα και την αποφυγή σπατάλης του δημόσιου αυτού αγαθού..].

Τι έγινε όμως σε άλλες περιπτώσεις με αυτές τις «Ανεξάρτητες ρυθμιστικές αρχές»; Η «Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας» αποτελεί τρανό παράδειγμα. Η (Ρ.Α.Ε) φτιάχτηκε για να διασφαλίσει, δήθεν, φθηνή ενέργεια και φθάσαμε να έχουμε την ακριβότερη ενέργεια στην Ευρώπη και πλουτίζουν εις βάρος μας οι φίλοι της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που πουλάνε το ρεύμα πανάκριβο και ξεζουμίζουν και τους πολίτες με τους υψηλούς  λογαριασμούς, αλλά ταυτόχρονα και το κράτος που ξοδεύει πακτωλό χρημάτων με τις επιδοτήσεις για την εξομάλυνση, των τιμών που φυσικά δεν αλλάζει τίποτα.

Είναι περίεργο γενικότερα να φτιάχνουν Ανεξάρτητες Κρατικές Αρχές, για να ελέγχουν το κράτος(!), εκτός και αν προβλέπουν και ιδιώτες να εμπλέκονται άμεσα στην διαχείριση του δημοσίου αυτού αγαθού.

‘Όπως και  να έχει, το νερό δεν είναι είδος πολυτελείας που μπορούμε να μειώσουμε την οικιακή του κατανάλωση η οποία έτσι και αλλιώς δεν ξεπερνάει το 8% του συνολικού νερού που δαπανάται στην χώρα μας, δεν είναι αναψυκτικό ή τσιγάρο που θα τα κόψουμε, το νερό είναι απαραίτητο για την επιβίωση μας και θα αναγκαστούμε να το πληρώνουμε όσο-όσο για να μπορέσουμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτό. 

Τα μέτρα που ψηφίζουν για «Ανεξάρτητες Αρχές» που θα επιβλέπουν τους ιδιώτες διαχειριστές αλλά και η αύξηση της τιμής δεν προλαμβάνουν σε καμία περίπτωση την λειψυδρία. Το 85% του νερού σπαταλάται σε λάθος χρήση και απώλειες κατά την άρδευση της αγροτικής παραγωγής, σε ένα απαρχαιωμένο αρδευτικό δίκτυο.

Ο σκοπός της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας όμως δεν είναι η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής που προφασίζεται, ούτε και θέλει να καταπολεμήσει την λειψυδρία. Η Νέα Δημοκρατία, με το νερό, όπως και την υγεία και την εκπαίδευση και την ενέργεια και τις κατασχέσεις κατοικιών και επιχειρήσεων, ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ να μοιράζει «μπίζνες» σε φίλους και συγγενείς για να πλουτίζουν.

Όσοι ψήφισαν την Ν.Δ. Και τώρα δυσκολεύονται να επιβιώσουν οικονομικά, ας παρηγορηθούν τουλάχιστον που αντί να τους πάρουν τα σπίτια οι κατσαπλιάδες κομμουνιστές, θα τους τα πάρουν οι «κοστουμάτοι» καπιταλιστές, Νεοδημοκράτες. 

X. X.

Exit mobile version