Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χασάν Νασράλα: Ο μεγάλος εχθρός του Ισραήλ και του ISIS

O αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, έπεσε νεκρός έπειτα από αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Βηρυτό το απόγευμα της Παρασκευής. Σε αντίθεση με όσα διέδιδαν δυτικά μέσα, αρνήθηκε να εγκαταλείψει την χώρα για να προστατευθεί από την εβραϊκή επίθεση. Ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο άνθρωπος που “τρομοκρατούσε τον κόσμο”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού;

Ο Νασράλα ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ το 1992. Η οργάνωση εκπροσωπεί τους σιίτες μουσουλμάνους του Λιβάνου, έτσι διαφοροποιείται θρησκευτικά από τους σουνίτες που αποτελούν την πλειοψηφία στην Τουρκία, την Σαουδική Αραβία και τον κόσμο.

Κατά την διάρκεια του πολέμου στην Συρία, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Τουρκία στήριξαν τις σουνιτικές “αντικυβερνητικές δυνάμεις” που αργότερα σχημάτισαν το ISIS, την τρομοκρατική οργάνωση που κατέσφαζε τους Χριστιανούς τις Μέσης Ανατολής και πραγματοποίησε φρικιαστικά τρομοκρατικά χτυπήματα σε όλη την Ευρώπη! Αντίθετα, ο Νασράλα τάχθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της νόμιμης κυβέρνησης του Άσαντ η οποία παρέχει ελευθερία και προστασία στο Ορθοδοξο Πατριαρχείο της Αντιοχείας και όλους τους Χριστιανούς της Συρίας.

Οι μαχητές της Χεζμπολαχ, με τη στήριξη του Ιράν και της συριακής κυβέρνησης, συμμετείχαν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ISIS στη Συρία, ιδιαίτερα στην περιοχή του Χαλεπίου και στην περιοχή της Qalamoun. Χάρη σε αυτές τις τρεις δυνάμεις (κυβέρνηση Άσαντ, Χεζμπολάχ, “Φρουροί της Επανάστασης” του Ιράν) και την στήριξη της Ρωσίας, εξαλείφθηκε το τρομοκρατικό τέρας που είχαν δημιουργήσει η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και η μανία του Ισραήλ να διαλύσει το συριακό κράτος (χωρίς να διστάσει να χρησιμοποιήσει και τους τζιχαντιστές για τον σκοπό αυτό). Παράλληλα, υπό την ηγεσία του Νασράλα η Χεζμπολαχ συμμετείχε στις εκλογές του Λιβάνου, ως νόμιμος πολιτικός σχηματισμός, συμμαχώντας με Ελληνορθόδοξους υποψηφίους.

Κάπως έτσι ο Νασράλα κατέστη ένας εκ των μεγαλύτερων εχθρών του Σιωνισμού στην Μέση Ανατολή. Ενδεικτικά, μεταφράζουμε τις δηλώσεις των προέδρων δύο εκ των χριστιανικών κομμάτων του Λιβάνου σχετικά με την δολοφονία του αρχηγού της Χεζμπολάχ, την οποία τα Ελληνικά ΜΜΕ αποκαλούν “τρομοκρατική οργάνωση”, σε ένα ρεσιτάλ γελοιότητας για χάρη του Ισραήλ:

Είθε ο Θεός να ελεήσει τον μάρτυρα Sayyed Hassan Nasrallah, τον αξιότιμο αγωνιστή της αντίστασης, και συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στη Χεζμπολάχ, σε όλους τους Λιβανέζους και σε όλους όσους θρήνησαν τον θάνατό του στον Λίβανο και στον κόσμο.
Gebran Bassil, Ελεύθερο Πατριωτικό Κίνημα

Το σύμβολο έφυγε, ο θρύλος γεννιέται και η αντίσταση συνεχίζεται.

Sleiman Frangieh, κόμμα Marada

Exit mobile version