Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ποιο Έθνος, ποιος Εθνικισμός, ποιοι Εθνικιστές;

ΟΜΑΙΜΟΝ – ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ – ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ – ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ

Στον περί έθνους ορισμό του Ηροδότου ποιο από τα στοιχεία αλήθεια υπερέχει; Υπάρχουν Έλληνες, οι οποίοι έχασαν την γλώσσα τους ή μάλλον απομακρύνθηκαν αρκετά από την κοινή ελληνική, όπως οι Τσάκωνες ή οι Γραικάνοι της Νοτίου Ιταλίας. Υπάρχουν επίσης Έλληνες, ίσως πολλά εκατομμύρια, που εξισλαμίστηκαν και έχασαν στην συνέχεια την ελληνική γλώσσα, καθώς επίσης και Έλληνες, οι οποίοι κράτησαν την Ορθοδοξία και έχασαν την γλώσσα, όπως οι Καππαδόκες. Ούτε το ομόγλωσσον, ούτε το ομόθρησκον, λοιπόν αποκλείουν ή αντιθέτως χαρακτηρίζουν κάποιον ως Έλληνα.

Ισχυρό στοιχείο το ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ, ήθη και έθιμα, που έρχονται μέσα από τα βάθη της φυλετικής ψυχής και είναι κοινά σε πολλούς πληθυσμούς της Μικράς Ασίας, της Χερσονήσου του Αίμου και της Νοτίου Ευρώπης. Το μόνο ακλόνητο στοιχείο του Έθνους, προκύπτον από την ΦΥΣΗ είναι το ΟΜΑΙΜΟΝ. Ούτε, όμως, αυτό αρκεί εάν δεν υπάρχει ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

Σε συνέχεια των παραπάνω το Έθνος είναι προπαντός Φυλή και Εθνική Συνείδηση και όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Ως εκ τούτου «εθνικοπατριώτες» αμερικανόδουλοι δεν μπορείτε ποτέ να είστε και να γίνετε ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.

Στ. Κυριακίδης

Exit mobile version