Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή στο μνημόσυνο της Μάχης της Ζαχάρως

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, κλιμάκιο Συναγωνιστών από την Πελοπόννησο έδωσε το “παρών” στο μνημόσυνο των Ηρώων που έπεσαν για να μην καταληφθεί η Ζαχάρω από τους κομμουνιστές. Η κωμόπολη του νόμου Ηλείας ήταν στόχος κομβικής σημασίας για τους συμμορίτες του KKE. Με την κατάληψη της, θα άνοιγαν το δρόμο προς την Πάτρα αλλά και νέες πύλες ανεφοδιασμού που τόσο πολύ είχαν ανάγκη ύστερα από τις αλλεπάλληλες ήττες με αποκορύφωμα την συντριβή στη Δημητσάνα τον Αύγουστο του 1948.

Τα τμήματα Χωροφυλακής και ΜΑΥδων που υπερασπίζονταν τη Ζαχάρω, έδωσαν σκληρούς αγώνες κατά τη διετία 1947-1948, με αποκορύφωμα την τελευταία μάχη στις 13 Οκτωβρίου 1948. Με την νίκη αυτή, το τέλος των κομμουνιστών στην Πελοπόννησο ήταν προδιαγεγραμμένο και ήρθε λίγους μήνες αργότερα στον Άγιο Βασίλειο Κυνουρίας.

75 χρόνια μετά την λήξη του συμμοριτοπόλεμου το Μεταπολιτευτικό Καθεστώς να έχει επιβάλει μια αλλοπρόσαλλη “εθνική συμφιλίωση” μονόπλευρης λήθης. Οι Ήρωες, που κράτησαν την Ελλάδα ελεύθερη με το αίμα τους και τη ζωή τους, όχι μόνο τείνουν να ξεχαστούν αλλά λοιδορούνται από εκείνους που σήκωσαν τα όπλα σκοτώνοντας Έλληνες στην προσπάθεια τους να πάρουν την εξουσία δια της βίας.

Εμείς οι Χρυσαυγίτες ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τα εγκλήματα των κομμουνιστών και σε καμία περίπτωση δεν θα πάψουμε ΝΑ ΤΙΜΑΜΕ τους παππούδες μας, που μετά τους Ιταλούς, τους Αλβανούς, τους Γερμανούς και τους Βούλγαρους πολέμησαν και νίκησαν και τους ξενόδουλους κομμουνιστές που ήθελαν να σύρουν την Ελλάδα στην Σοβιετική φρίκη. Η παρουσία των Συναγωνιστών έγινε δεκτή με χαρά από τους παρευρισκόμενους, που επέλεξαν το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, Συναγωνιστή Φωτόπουλο Άγι για την κατάθεση του δάφνινου στεφάνου της τελετής.

Exit mobile version