Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Για τους εθνικιστές Ευρώπη και Πατρίδα ΔΕΝ πάνε μαζί!

«Ευρώπη και Πατρίδα πάνε μαζί». Του Γιάννη Βούλγαρη, καθηγητού πολιτικής κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, 21 Σεπτεμβρίου 2024, εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ – Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Ποιος έχει ξεχάσει τις κυρίες με τα ακριβά σύνολα και τους κυρίους με τα πούρα και τις σαμπάνιες να διαδηλώνουν στην πλατεία Συντάγματος το 2015 με το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη»; Τελικά ο λαός (και η Χρυσή Αυγή μαζί) είπε ΟΧΙ στο «Μένουμε Ευρώπη» το οποίο εξευτέλισε ο Τσίπρας μετατρέποντας το με ένα εξίσου ταπεινωτικό ΝΑΙ με το μνημόνιο της αριστεράς.

Από τότε μέχρι σήμερα το ΔΟΓΜΑ πλέον της ξενόδουλης χρεοκοπημένης Ελλάδος του «Μένουμε Ευρώπη» κυριαρχεί παντού χωρίς αντίδραση. Η αντίδραση από την αριστερά αποτελεί μουσιακό είδος στα πλαίσια της «επαναστατικής γυμναστικής» ενός κόμματος δήθεν των εργατών, το οποίο πούλησε την τηλεοπτική του συχνότητα σε off shore εταιρεία με τελικό σκοπό να καταλήξει στα δόντια μεγαλοκαρχαρία της διαπλοκής. Δεν μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί πλέον εκεί η κατάσταση θυμίζει τσίρκο.

Όσο για το ότι «Ευρώπη και Πατρίδα» πάνε μαζί ας θυμίσουμε λίγο και την ιστορία. Ας θυμηθούμε το περισσότερο καταστροφικό από το 1453 έτος 1204 και την άλωση της Αυτοκρατορίας μας από τους Φράγκους. Η συνέχεια μέσα στα πλαίσια του νεότερου ελληνικού (;) κράτους γνωστή… Μας φέρθηκαν (η «Ευρώπη»…) με τον χειρότερο τρόπο με εμπορικούς αποκλεισμούς μέχρι απαγχονισμούς των παλικαριών της σκλαβωμένης μέχρι σήμερα Κύπρου μας.

Για τους εθνικιστές λοιπόν Ευρώπη και Πατρίδα ΔΕΝ πάνε μαζί! Αυτό ας το έχουν υπόψιν τους όσοι έχουν παγιδευτεί σε κόμματα ανύπαρκτα εντελώς συστημικά, τα οποία φυσικά δεν θέτουν θέμα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 2024 ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!

Exit mobile version