Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βασικός πυλώνας του εθνικού κράτους!

Κίνητρα για την εισαγωγή σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης που θα ισχύσουν από το 2026, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των νέων Ελλήνων που θα επιλέξουν την Στρατιωτική καριέρα για το επαγγελματικό τους μέλλον. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αφορούν την αύξηση των μισθών των σπουδαστών, από τα 165 ευρώ στα 609 ευρώ για τα ΑΣΕΙ (Αξιωματικών) και από τα 124 ευρώ στα 249 ευρώ για τις ΑΣΣΥ (Υπαξιωματικών) καθώς και κάποια μέτρα με αύξηση μορίων για εντοπιότητα κλπ. Τα μισθολογικά κίνητρα κατά την διάρκεια των σπουδών είναι σε σωστή κατεύθυνση αλλά είναι ελάχιστα και δεν αποτελούν τον κυριότερο λόγο που οι νέοι δεν επιλέγουν τις σχολές αυτές γιατί έτσι κι αλλιώς, ξέρουν πως σε όποια σχολή και να εισαχθούν με τις πανελλαδικές εξετάσεις, θα σπουδάσουν αμισθί.

Η κοινωνική απαξίωση στους άνδρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας τα τελευταία χρόνια και η γενικότερη απαξίωση της «Στολής» είναι μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας και αν προστεθεί το ότι η οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στα βασικά έξοδα της καθημερινότητας έχει μειωθεί σημαντικά, τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Τα φθηνά προϊόντα στα οποία είχαν πρόσβαση στα στρατιωτικά πρατήρια και τα φθηνά γεύματα που είχαν πρόσβαση σε στρατιωτικές λέσχες, πλέον είναι ανύπαρκτα ως παροχές ή με πολύ μικρή διακύμανση. Τα ενοίκια των σπιτιών πλέον είναι απαγορευτικά μετά το ξεσάλωμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων σε κάθε πόλη και χωριό της επικράτειας. Δεν είναι μόνο το κόστος ενοικίασης τεράστιο, αλλά ακόμα και η εύρεση διαθέσιμων ακινήτων προς ενοικίαση είναι δύσκολη.

Οι μεταθέσεις που σε μεγάλο βαθμό επηρεάζονται ακόμα από πολιτική παρέμβαση, κάνουν την ζωή πολλών στρατιωτικών δύσκολη, ειδικότερα όταν έχουν ή προσπαθούν να δημιουργήσουν οικογένεια.
Οι λύσεις θα πρέπει να βασιστούν επάνω σε προβλήματα ζωτικής σημασίας που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το ποσό που θα λαμβάνουν ως σπουδαστές για μερικά χρόνια, όταν γνωρίζουν πως μετά θα δυσκολεύονται να επιβιώσουν οικονομικά για μια ζωή.

Θα πρέπει τα κριτήρια εισαγωγής τους στις στρατιωτικές σχολές να μην είναι μόνο σε γνωστικό επίπεδο πανελλαδικών εξετάσεων αλλά κυρίως στην σωματική ικανότητα και την ψυχική διάθεση να υπηρετήσουν την «Στολή» και το Εθνόσημο! Δεν μπορούν να γίνονται στρατιωτικοί αυτοί που δεν πέρασαν σε σχολή πρώτης, δεύτερης, τρίτης επιλογής και να μπαίνουν ως τελευταία επιλογή για επαγγελματική αποκατάσταση, που πλέον δεν υπάρχει, γιατί η γενικότερη κατάσταση αποτελεί αντι-κίνητρο και αυτός ο λόγος είναι που δημιουργήθηκε το πρόβλημα υποστελέχωσης των συγκεκριμένων σχολών. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε επίσης πως αυτή η κατάσταση δημιουργεί άλλα προβλήματα μακροχρόνια, με στελέχη που δεν ήθελαν να υπηρετήσουν στον Στρατό και κυρίως, σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαν και την φυσική ικανότητα να το κάνουν. Οι συνεχείς μεταθέσεις μέχρι την ώρα της αποστρατείας εντείνουν το πρόβλημα που με όλα τα παραπάνω αθροιστικά, δίνουν μια αίσθηση τιμωρίας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που τους εξοντώνει, σωματικά, ηθικά και κοινωνικά, διαλύοντας σπίτια και οικογένειες.

Τα τοπικά κριτήρια εισαγωγής θα έλυναν τα μεγαλύτερα προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα πρέπει να εισαχθούν στις σχολές, μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών που θα καλύψουν τις εξειδικευμένες ανάγκες των θέσεων που θα κληθούν να υπηρετήσουν, χωρίς μεταθέσεις, έχοντας τις απαραίτητες συνθήκες για την καλύτερη επαγγελματική απόδοση αλλά και την δημιουργία οικογένειας.

Τα σώματα ασφαλείας έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες, ασπίδα που μπαίνει ανάμεσα στις αποφάσεις των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και των Ελλήνων πολιτών. Έτσι έχουμε μια σύγκρουση ανάμεσα στον λαό και στην αστυνομία ακόμα και για Εθνικά θέματα, όπως η επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών και τον εκφυλισμό του Ελληνικού Στρατού με την κατάντια της δήθεν αναγεννημένης ΜΟΜΑ του Καμμένου να στήνει κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών και το υπόλοιπο στράτευμα να παριστάνει τους υποτακτικούς τους!

Δώστε πίσω στον Ελληνικό Στρατό, που οι εκατομμύρια ήρωες του έχουν «πληρώσει» με αίμα, τον σεβασμό και την τιμή που του αρμόζει!
Δώστε στους Έλληνες νέους την αίσθηση τιμής και υπερηφάνειας του να υπηρετήσουν στον Ελληνικό Στρατό, είτε ως επαγγελματίες είτε ως έφεδροι!

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, είναι βασικός πυλώνας ενός ανεξάρτητου και υπερήφανου Εθνικού Κράτους η απαξίωση του είναι εθνική προδοσία!

Χ. Χ.

Exit mobile version