Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μαζική συμμετοχή στην επαναλειτουργία του πολυχώρου της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης

Η επανέναρξη της ανοιχτής λειτουργίας του εθνικιστικού πολυχώρου “ΣΑΡΙΣΑ” στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε με εντυπωσιακή επιτυχία, προσελκύοντας πλήθος Συναγωνιστών. Η θερινή παύση έδωσε την δυνατότητα στις ομάδες εργασίας του Μετώπου Νεολαίας να αφιερώσουν πολλές ώρες εθελοντικής δουλειάς για να δώσουν την απαραίτητη αισθητική στους νέους χώρους. Έτσι, από τον Σεπτέμβριο το Στέκι μας γέμισε ξανά ζωή και δυναμισμό, σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας περιόδου δράσης με πρώτο δείγμα την Τελετή Μνήμης των Θερμοπυλών.

Η επέκταση του χώρου εκδηλώσεων αποδείχθηκε μικρή πριν καν ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα θεματικών ομιλιών! Πλήθος νέων κατέκλυσε τον πολυχώρο με αστείρευτο ενδιαφέρον, αποδεικνύοντας πως η εθνικιστική νεολαία είναι εδώ και διψάει να συμμετάσχει σε κάτι μεγαλύτερο. Κάθε απόγευμα Παρασκευής, η ατμόσφαιρα γεμίζει ενθουσιασμό, με τους νέους να συζητούν και να ανταλλάσσουν ιδέες για την επόμενη ημέρα.

Οι εβδομαδιαίες ομιλίες στελεχών του Κινήματος της Χρυσής Αυγής προσφέρουν τις βάσεις της εθνικιστικής αντίληψης, ακολουθούμενες από συζητήσεις όπου κάθε Συναγωνιστής μπορεί να καταθέσει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του. Ενδεικτικά θέματα που απασχολήσαν ήταν: η θέση των εθνικιστών στο σχολικό και ακαδημαϊκό περιβάλλον, η βαρύτητα της ιστορίας της Χρυσής Αυγής απέναντι στην πολιτική αγυρτεία του σήμερα, τα θρησκευτικά και φυλετικά αίτια που κρύβονται πίσω από τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, και πολλά ακόμα ζητήματα με αφορμή την επικαιρότητα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας.

Ως φυσικό επακόλουθο αυτής της ιδεολογικής ζύμωσης, όλο και περισσότεροι δήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετέχουν ενεργά στις επόμενες δραστηριότητες του Μετώπου Νεολαίας. Ταυτόχρονα, το υλικό δράσης που διατίθεται στον χώρο φτάνει σε κάθε γωνιά της πόλης δίνοντας υπόσταση το μήνυμα της εθνικιστικής αντίστασης. Άλλωστε, μόνο περνώντας από την θεωρία στην πράξη, μπορεί κανείς να αποκτήσει πραγματικά τον βαρύ τίτλο του “Συναγωνιστή”.

Δείτε το φωτορεπορτάζ στην ιστοσελίδα ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Exit mobile version