Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σόι πάει το βασίλειο: ληστής ο εγγονός του “αλώβητου” Παπαντωνίου

Για ληστεία με απειλή αιχμηρού αντικειμένου προσήχθη πριν από λίγες ημέρες ο ανήλικος εγγονός του Γιάννου Παπαντωνίου, με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για λεία που ανέρχεται στο ποσό των… 15 ευρώ! Τα λιγοστά δημοσιεύματα, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν “ανοίχτηκαν” σε πολιτικοποιημένες θεωρίες ή σε “εξειδικευμένες” εγκληματολογικές αναλύσεις για να εκμεταλλευτούν ένα περιστατικό ποινικού χαρακτήρα. Ορθώς, καθότι τα κίνητρα της ληστείας δεν ήταν πολιτικά. Έκαναν, όμως, το ίδιο στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, που ένα περιστατικό άσχετο με τον πολιτικό της αγώνα της χρέωσαν “εγκληματική ιδεολογία” και την έκλεισαν στην φυλακή με πολυετείς καθείρξεις; Το μόνο σχόλιο που μπορούμε να κάνουμε, εν είδη αστεϊσμού, γνωρίζοντας πόσο σοβαρό είναι το θέμα της εγκληματικότητας των ανηλίκων, ζήτημα κοινωνικό μεγάλης σπουδαιότητας αφού οι φωστήρες της μεταπολίτευσης στέρησαν από τη νεολαία κάθε ιδανικό και όραμα, είναι πως τέτοιου είδους ενέργειες ωχριούν μπροστά στις γνώριμες στους πασοκικούς (και κομματικούς κύκλους του δημοκρατικού τόξου) κομπίνες με τις οποίες καταληστεύτηκε ένας ολόκληρος λαός, χωρίς να πληρώσουν ποτέ οι υπαίτιοι για τις πράξεις τους. Ενδεικτικά, υπενθυμίζουμε κάποια στοιχεία από την δικαστική περιπέτεια του σαφώς πιο έμπειρου σε θέματα… απόσπασης χρημάτων, Παπαντωνίου η οποία είχε αίσια κατάληξη για τον ίδιο, με βούλα και της ελληνικής δικαιοσύνης.

ΑΘΩΟΣ ο Γιάννος Παπαντωνίου! Τα εκατομμύρια Ευρώ του τα είχε δώσει μια θεία του από την … ΝΙΓΗΡΙΑ!

Σε πλήρη αντίθεση με την εισαγγελική εισήγηση που ζητούσε την καταδίκη του Γιάννου Παπαντωνίου. «Η δωροδοκία προκύπτει ξεκάθαρα από τη ροή των χρημάτων, με χρόνο 31/7/2002 έως 20/10/2003.»

Στην απολογία του ο Γιάννος Παπαντωνίου υποστήριξε ότι τα χρήματα προέρχονταν από τη βοήθεια που του παρείχε μια θεία του από τη Νιγηρία αλλά και από οικονομική βοήθεια που του είχε προσφέρει η πρώην σύζυγός του.

Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του ανέφερε για τον ισχυρισμό του Παπαντωνίου: «η θεία ζούσε στο εξωτερικό και ερχόταν στην Ελλάδα, με άριστες σχέσεις με τον κατηγορούμενο. Ο τρόπος για να τον βοηθάει ήταν να του φέρνει κάθε τόσο μετρητά; Γιατί να μην άνοιγε ένα λογαριασμό; Ερχόταν η θεία από το Μόναχο και έφερνε τη σακούλα με τα πακέτα; Έτσι γίνονται αυτές οι καταστάσεις; Δεν είναι λογικό να του ανοίξει λογαριασμό; Μόνο εγώ το σκέφτηκα; Η προέλευση των χρημάτων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με αυτόν τον τρόπο».

Ουσιαστικά, το δικαστήριο πείστηκε από τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και… απέρριψε την άποψη του Εισαγγελέα.

Η απόφαση… τιμά την ελληνική δικαιοσύνη λέει  ο Παπαντωνίου!

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον του δικαστηρίου ο Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε… συγκινημένος και μίλησε για απόφαση (!) που τιμά την ελληνική δικαιοσύνη: «Με συγκίνηση υποδέχομαι την απόφαση του δικαστηρίου. Είναι δικαίωση ουσιαστική των πολιτικών μου αγώνων για μια καλύτερη Ελλάδα. Απόφαση δίκαιη που διαγράφει την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστη η οικογένεια μου τα τελευταία 8 χρόνια. Απόφαση που τιμά την ελληνική Δικαιοσύνη» δήλωσε.

Exit mobile version