Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. Οι ζωές μας δεν αξίζουν καθόλου σύμφωνα με την ατζέντα της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Σημασία δεν έχει ο νομοταγής πολίτης, αλλά οι παντός είδους κανονικές ή φτιαχτές μειονότητες. Ανήκεις σε κάποια μειονότητα λόγω καταγωγής ή σεξουαλικών επιλογών; Τότε, ο λόγος σου μετράει. Μπορείς να κάνεις τα πάντα. Από το να έχεις ευκολότερη πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση, ευκαιρίες σε θέσεις εργασίας μέχρι και να εγκληματείς και να επιβάλλουν στην κοινή γνώμη να σε σέβεται, ενώ παράλληλα θα βρεθούν μερικές ορδές ηλιθίων ακόμα και να διαδηλώσουν υπέρ σου. Σημασία άλλωστε στην σύγχρονη κοινωνία, δεν έχει η προστασία των αδυνάμων, αλλά η ευζωία των θυτών που ανήκουν σε μειονότητες. Υπάρχουν ειδικοί νόμοι, ειδική μεταχείριση, ειδικά επιδόματα για κάθε μειονότητα και εσύ απλά φορολογείσαι για να τους παρέχεις τα κονδύλια.
Σχετικά με την μειονότητα των γύφτων στην χώρα μας έχουν ειπωθεί πάρα πολλά. Διαρκώς φτάνουν στο φως της δημοσιότητας φρικιαστικές ειδήσεις για βιασμούς και δολοφονίες ενώ είναι χιλιάδες άλλα περιστατικά μικροκλοπών ή εξαπατήσεων που δεν παίρνουν καν δημοσιότητα επειδή θεωρούνται αυτονόητα. Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια στην κοινή γνώμη επιβάλλεται ο σεβασμός προς αυτή την ομάδα. Πώς επιβάλλεται; Κυρίως μέσω του αντιρατσιστικού νόμου αλλά και μέσω των ΜΜΕ. Πιο συγκεκριμένα, η ΕΡΤ από την σελίδα της μας ενημερώνει για το πρόγραμμα “EQUIROM για τους Ρομά, από το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος του προγράμματος είναι η καταπολέμηση και πρόληψη του αντιτσιγγανισμού και των διακρίσεων και η προώθηση της ισότητας για τους Ρομά. Το πρόγραμμα υλοποιείται στη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Ρουμανία, την περίοδο Δεκεμβρίου 2022-Δεκεμβρίου 2024.
Μεταξύ των δράσεων του EQUIROM είναι η καταπολέμηση των στερεοτύπων στα μέσα ενημέρωσης, η ευαισθητοποίηση σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό τους συμπεριλαμβανομένου του Ολοκαυτώματος των Ρομά, και η συμβολή στη δημιουργία θετικών αφηγημάτων για τους Ρομά από δημοσιογράφους και άλλους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Η ρητορική που απεικονίζει αρνητικά στερεότυπα έχει γίνει ολοένα και πιο διαδεδομένη στο τοπίο των μέσων ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη. Η κοινότητα των Ρομά, ειδικότερα, αντιμετωπίζει διακρίσεις και προκαταλήψεις, που διαιωνίζονται από αρνητικά στερεότυπα και παραπληροφόρηση. Αυτό έχει συμβάλει στον κοινωνικό αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση τους.”
Το πρόβλημα για την Ευρώπη λοιπόν, είναι ο τρόπος που παρουσιάζονται τα ειδεχθή εγκλήματα της μειονότητας αυτής κι όχι η εγκληματικότητα αυτή καθέ αυτή. Λίγες μέρες πριν, στην Αργολίδα, η Κωνσταντίνα έχασε την ζωή της επειδή μέλη αυτής της μειονότητας αποφάσισαν να …”επιδείξουν τον πολιτισμό τους”. Πώς να παρουσιαστεί μια τέτοια είδηση με θετικό πρόσημο, κύριοι δημοσιογράφοι; Πού είναι ο πολιτισμός στις κλοπές παιδιών, στους βιασμούς γιαγιάδων, στις δολοφονίες ηλικιωμένων για μια χρυσή αλυσιδίτσα, στο πάντρεμα 12χρονων παιδιών ή στον εξαναγκασμό νηπίων στην επαιτεία;
Δουλειά του δημοσιογράφου, είναι η προβολή της είδησης με ουδετερότητα. Όταν διδάσκεται από την Ένωση Δημοσιογράφων στην οποία ανήκει και υπό την καθοδήγηση της Ευρώπης Ένωσης, να παίρνει θέση στο πως να προβάλει τις ειδήσεις, μιλάμε για προπαγάνδα, όχι για δημοσιογραφία.