Πολλοί αναρωτιούνται τι είναι αυτό που ωθεί την ελληνική νεολαία προς την Χρυσή Αυγή. Είναι πολλά τα ελαττώματα μας ως λαός, με κυριότερο την διαίρεση. Έτσι ακόμη και τώρα στον έσχατο κίνδυνο, οι πολιτικοί μας είναι διηρημένοι και φαγώνονται μεταξύ τους. Αυτό δεν θα μας πείραζε, απεναντίας… μας κάνει καλό, αλλά δυστυχώς διαιρούν και τον ελληνικό λαό. Αυτό έχει φανεί περίτρανα στις κάλπες, όπου διαχρονικά δυστυχώς πολλοί Έλληνες ακόμη ψηφίζουν τα γνωστά πολιτικά κόμματα, αν και με μειωμένα βέβαια ποσοστά.
Τόσα έχουμε πάθει από τους παλαιούς πολιτικούς και ακόμη δεν έχουμε βάλει μυαλό, αν και έχουμε φθάσει πλέον στο χείλος της καταστροφής. Όμως ευτυχώς αυτό δεν ισχύει για όλους. Ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού λαού, και ιδιαίτερα της νεολαίας και των χαμηλών, εργατικών και μικρομεσαίων στρωμάτων, έχει αφυπνισθεί και πλαισιώνει την Χρυσή Αυγή στην μεγάλη της προσπάθεια να αλλάξει τον ρου των πραγμάτων και να πραγματοποιήσει την μεγάλη της Αντεπίθεση. Και όλο και περισσότεροι θα αφυπνίζονται. Αυτό σηματοδοτεί ακριβώς το υγιές ένστικτο του ελληνικού λαού.
Το ένστικτο αυτό που παραμένει ανέγγιχτο από τις συμφορές μπροστά σε κάθε νέα συμφορά που μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ως έθνους, και που ισοφαρίζει με το παραπάνω όλα τα ελαττώματα της Φυλής μας. Άλλωστε, το Ελληνικό Έθνος έχει ιστορία χιλιετιών. Και δεν θα μπορούσε να έχει επιζήσει χωρίς αυτό το υγιές ένστικτο που μας ενώνει μπροστά στον κίνδυνο. Σήμερα η Πατρίδα μας διατρέχει τον έσχατο κίνδυνο! Για αυτό και η εθνικιστική νεολαία συσπειρώνεται γύρω μας. Και δεν είναι τυχαίο το ότι συσπειρώνεται γύρω από την μοναδική σοβαρή, μαζική και δυναμική έκφραση του Ελληνικού Εθνικισμού στην χώρα μας, και όχι γύρω από άλλες εφήμερες προσπάθειες άνευ βάσεων και ιστορικής συγκροτήσεως.
Ο Έλληνας έχει ως βασικό στοιχείο της Φυλετικής Ψυχής αυτόν τον Εθνικισμό, που στους καιρούς του εφησυχασμού απλώς υπνώττει, για να ξυπνήσει και να θεριέψει μπροστά στον κοινό κίνδυνο. Και αυτό είναι επόμενο να συμβαίνει γιατί κανένα άλλο έθνος δεν διαθέτει τη δική μας μακραίωνη Ιστορία, και τι Ιστορία!