Η Χεζμπολάχ καλεί σε «αντίσταση» ως μοναδική επιλογή μετά τις τελευταίες ισραηλινές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο οκτώ μελών αλλά και πολλών αμάχων στα ανατολικά του Λιβάνου.
Ο αντιπρόεδρος του πολιτικού γραφείου της Χεζμπολάχ, κατά την ομιλία που εκφώνησε στην Βηρυτό και μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Manar, εξηγεί: Τι άλλη επιλογή έχουμε για να αμυνθούμε, για να υπερασπισθούμε την γη μας, για να υπερασπισθούμε την πατρίδα μας; Τι άλλη επιλογή έχουμε εκτός από την αντίδραση; Δεν έχουμε καμία άλλη!
Η εκεχειρία στη Μέση Ανατολή κρέμεται από μια κλωστή, καθώς ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, καταγγέλλει ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο συνιστούν ευθεία παραβίαση της εκεχειρίας. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ιρανικής Βουλής Μπαγέρ Γαλιμπάφ προειδοποίησε ότι ο Λίβανος αποτελεί «αναπόσπαστο μέρος» της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Μέση Ανατολή, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε παραβίαση της εκεχειρίας θα επιφέρει «σθεναρή απάντηση» από το Ιράν.
Απέναντι σε όλα αυτά, Νετανιάχου δήλωσε ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν. Μόνο μετά την απόφαση του Ιράν να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, το Ισραήλ ανακοίνωσε έναρξη άμεσων διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση του Λιβάνου, διατηρώντας βέβαια ως επίσημο στόχο τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ.







