31 Ιανουαρίου 1949: όταν το ΚΚΕ υποσχόταν ανεξάρτητο «Μακεδονικό Κράτος»

31 Ιανουαρίου 1949: όταν το ΚΚΕ υποσχόταν ανεξάρτητο «Μακεδονικό Κράτος»

Στον «(β)ριζοσπάστη» της Πέμπτης, στην στήλη «Σαν σήμερα», η κομματική φυλλάδα της καπιταλιστικής επιχείρησης του Περισσού γράφει, μεταξύ των άλλων, και τα εξής:

«1949: Στις 30-31/01/1949 συνέρχεται στον Γράμμο η 5η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο κλείσιμο του πρώτου θέματος, ο Ν. Ζαχαριάδης καθόρισε ως σοσιαλιστικό τον χαρακτήρα της επανάστασης στην Ελλάδα».

Αυτό φυσικά, το οποίο δεν αναφέρει το συγκεκριμένο ρυπαρό έντυπο είναι το πιο σημαντικό στοιχείο αυτής της 5ης ολομέλειας, που αφορά την απόφαση για τη δημιουργία ανεξάρτητου «Μακεδονικού Κράτους». Η κατάπτυστη αυτή απόφαση έλεγε επακριβώς ότι «στη Βόρεια Ελλάδα, ο Μακεδονικός (Σλαβομακεδονικός) λαός τα ‘δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας, που προκαλούν τον θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο Μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να τη αποκτήσει. Οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού τους».

Αυτοί είναι οι «πατριωτικοί» αγώνες του ΚΚΕ, το οποίο «θίγεται» κιόλας όταν τους αποκαλούν ανθέλληνες και εθνοπροδότες. Εννοείται πως το ΚΚΕ ουδέποτε έχει καταδικάσει επίσημα την προδοτική αυτή θέση. Αντιθέτως, τον βασικό εμπνευστή της Νίκο Ζαχαριάδη έσπευσε, μετά από 55 χρόνια κομματικής απομόνωσης και απαξίωσης, να τον αποκαταστήσει το 2011. Εννοείται, επίσης, πως κανείς δεν πρόκειται να θυμίσει στο ΚΚΕ τις προδοσίες του και να το κατηγορήσει για πράξεις «εσχάτης προδοσίας».

Το καπιταλιστικό κόμμα Ελλάδας είναι αναπόσπαστο μέρος του ψευδεπίγραφου «συνταγματικού τόξου» και εφεδρεία του συστήματος όποτε χρειαστεί, με αποτέλεσμα να δέχεται συγχαρητήρια ακόμη και από τον… Πρετεντέρη. Αν, όμως, οι φιλελεύθεροι «λαπάδες» της Ν.Δ., όπως ο Αβραμόπουλος, τους καλοπιάνουν και αγοράζουν σωρηδόν την κομματική τους φυλλάδα, οι Έλληνες Εθνικιστές θα τους θυμίζουν ότι είναι το «κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας», όπως τους χαρακτήριζε ο Γεώργιος Παπανδρέου ο πρεσβύτερος.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/31-ianouariou-1949-otan-to-kke-uposchotan-anejarthto-makedoniko-kratos#ixzz2s02yIhtn

Comments Off on 31 Ιανουαρίου 1949: όταν το ΚΚΕ υποσχόταν ανεξάρτητο «Μακεδονικό Κράτος»

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.