Bankingnews: Καταλύθηκε η διάκριση των εξουσιών – Ο Σαμαράς δίνει εντολές στην δικαιοσύνη

Bankingnews: Καταλύθηκε η διάκριση των εξουσιών - Ο Σαμαράς δίνει εντολές στην δικαιοσύνη

Αποκαλυπτικό άρθρο – ανάλυση από την έγκυρη ενημερωτική ιστοσελίδα bankingnews.gr

Η δικαιοσύνη διασύρεται: Σε 4 ημέρες αρχειοθέτησαν την υπόθεση Χαϊκάλη – Αγνοούν την Χρυσή Αυγή

Είναι προφανές ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά στην ελληνική δικαιοσύνη… Ο Έλληνας πολίτης μόνο ανασφάλεια μπορεί να αισθάνεται μετά τα έσχατα γεγονότα όπου κρίθηκε η αναποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης.

Μια δικαιοσύνη που λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, που τουλάχιστον αφήνει πολλές σκιές για τον τρόπο με τον οποίο αποδίδει δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη αποδίδει δικαιοσύνη ή απλά καθοδηγείται από συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας; Είναι προφανές ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά, ο πολίτης μόνο ανασφάλεια μπορεί να αισθάνεται μετά το δικαστικό πραξικόπημα.

Δύο πολύ σημαντικά γεγονότα έχουν λάβει χώρα εσχάτως και η δικαιοσύνη προσπάθησε με συνοπτικές διαδικασίες να στείλει την υπόθεση στο αρχείο ή αδιαφορεί όταν μάλιστα αποδεικνύεται η παρέμβαση του πρωθυπουργού σε δικαστικούς λειτουργούς για να συμπεριφερθούν με σκληρό τρόπο κατά βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Ας δούμε τα δεδομένα ψύχραιμα χωρίς προκατάληψη και κυρίως χωρίς να θέλουμε να υποκαταστήσουμε την δικαιοσύνη.

Περίπτωση Χαϊκάλης των ΑΝΕΛ

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης αποκάλυψε μια υπόθεση δωροδοκίας και εκβιασμού χρησιμοποιώντας σημαντικό υλικό, προσδιορίζοντας ότι ο Γιώργος Αποστολόπουλος σύμβουλος επενδύσεων ήταν αυτός που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει ή να τον εκβιάσει με επίκεντρο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το βασικό ερώτημα λοιπόν είναι το εξής. Οι δικαστικές αρχές δεν έπρεπε να άρουν το τηλεφωνικό απόρρητο του Χαϊκάλης και Αποστολόπουλου ώστε να διαπιστωθεί αν κάποιος εξ αυτών συνδεόταν με την κυβέρνηση που έχει κάθε λόγο να παραμείνει στην εξουσία;

Από την άρση των τηλεφωνικών απορρήτων θα διαπιστωνόταν τι πραγματικά ισχύει και σίγουρα ο πολιτικός κόσμος θα έχει ένα επιχείρημα να προβάλλει στις κατηγορίες για βούρκο και δυσωδία. Αντί αυτής της λογικής απόφασης που έπρεπε να λάβει η δικαιοσύνη σε 4 ημέρες έστειλε την υπόθεση στο αρχείο. Πολύ ύποπτο ότι η δικαιοσύνη βιάστηκε κακήν κακώς να κλείσει την υπόθεση δωροδοκίας ή εκβιασμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ. Δεν θα ήταν ορθό να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ποιος λέει την αλήθεια; Ο Χαϊκάλης ή ο Αποστολόπουλος;

Περίπτωση Χρυσής Αυγής

Ο Ηλίας Κασιδιάρης βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποκάλυψε πρόσφατα φωνητικό ντοκουμέντο που προήλθε από την ΕΥΠ όπου ο Αντώνης Σαμαράς σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με δικαστή πρόσταζε… την δικαιοσύνη όταν έρθουν να απολογηθούν 3 βουλευτές της Χρυσής Αυγής να τους συμπεριφερθεί πολύ σκληρά (χρησιμοποίησε την φράση να τους γα…)

Η δικαιοσύνη αυτεπάγγελτα θα έπρεπε να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους και να διερευνήσει την υπόθεση. Απολύτως τίποτε, η δικαιοσύνη δεν το έλαβε υπόψη.

Η Χρυσή Αυγή δεν εγκατέλειψε το θέμα και ζήτησε από εξειδικευμένους τεχνικούς να αξιολογήσουν αν το ηχητικό μήνυμα είναι γνήσιο.  Αποδεικνύεται ότι το ηχητικό ντοκουμέντο είναι γνήσιο. Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να διερευνήσει άμεσα την υπόθεση του ηχητικού ντοκουμέντου;

Το συμπέρασμα

Είναι προφανές ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά στην ελληνική δικαιοσύνη. Ζητείται άρση απορρήτου στα τηλέφωνα και η δικαιοσύνη στέλνει την υπόθεση στο αρχείο.

Στην υπόθεση ενός ηχητικού ντοκουμέντου αποδεικνύεται ότι αυτό είναι γνήσιο, δηλαδή από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ… στο τηλέφωνο του πρωθυπουργού διαπιστώνεται ότι ο Σαμαράς έδωσε εντολή στην δικαιοσύνη να φερθεί πολύ σκληρά στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Λυπούμαστε, αλλά αυτό δεν λέγεται δημοκρατία. Δεν είναι δημοκρατία ο πρωθυπουργός να δίνει εντολές στην δικαιοσύνη, η διάκριση των εξουσιών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, αλλά όλα αυτά έχουν καταρρεύσει.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/bankingnews-kataluthhke-h-diakrish-twn-ejousiwn-o-samaras-dinei-entoles-sth#ixzz3MkUm9aKR

Comments Off on Bankingnews: Καταλύθηκε η διάκριση των εξουσιών – Ο Σαμαράς δίνει εντολές στην δικαιοσύνη

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.