Στο πλευρό της Αρμενίας και κατά Ερντογάν επίσημα η Ρωσία

Την ανακοίνωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ) σχολιάσει το μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Έλενα Πανίνα. 

«Ο Ερντογάν προσπαθεί να διατηρήσει την εικόνα του "ισχυρού", αλλά πρέπει να καταλάβει ότι ο νέος πόλεμος μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν δεν είναι προς το συμφέρον οποιασδήποτε πλευράς, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. Δεν είναι αρκετή η ροή προσφύγων στην Τουρκία από τη Συρία για τον Ερντογάν;», είπε, προσθέτοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις η Τουρκία είναι υπεύθυνη για τη ροή των προσφύγων.

Η Ρωσία ανέπτυξε 15 Mig29 στο Erevan έτοιμα ν΄ κτυπήσουν την τούρκικη αεροπορία. Το Αζερμπαϊτζάν χτύπησε ιρανικό έδαφος. Η Τουρκία κάνει το λάθος ενεργοποίησης του τόξου Ρωσίας-Ιράν.

Τα Ρωσικά μαχητικά της (RUAF) αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση του Erevan στην Αρμενία ενώ σε σχηματισμούς χθες πρωί, πέταξαν πάνω από την πρωτεύουσα της Αρμενίας σε χαμηλές πτήσεις.

Αν ο πόλεμος επιδεινωθεί δεν αποκλείεται τα MiG να χρησιμοποιηθούν για να καταρρίψουν κυρίως τα τούρκικα drones που επιχειρούν για λογαριασμό των Αζέρων.

bbax

denksexno

FREEGD

synedrio ideologiko

synedrio programma

banner ethnikismos

banner oikonomiki enisxisi