Όταν η κομμουνιστική διεθνής στήριζε την ναζιστική Γερμανία…

Γνωστό το θέμα με την πρώτη επιστολή Ζαχαριάδη, την οποία αναίρεσε στην συνέχεια, με την οποία καλούσε τον Ελληνικό Λαό να στηρίξει τον Ιωάννη Μεταξά στον πόλεμο κατά της Ιταλίας.

Για την ενέργειά του αυτή όμως επικρίθηκε σφοδρά και έτσι στις 10-1-1941 η Κομμουνιστική Διεθνής απέστειλε επιστολή υποδείξεων προς το ΚΚΕ (Πρωτόκολλο Β Νο 683, παρ. 1449, 10.1.1941) όπου κατέκρινε την στήριξη του Ζαχαριάδη στην κυβέρνηση Μεταξά: 

«Είναι, ωστόσο εσφαλμένο και επιζήμιο να αποκαλείται ο παρόν από την πλευρά της Ελλάδας, πόλεμος εθνικοαπελευθερωτικός, πόλεμος της κυβέρνησης Μεταξά εναντίον του φασισμού του Μουσολίνι, όπως έγινε στην επιστολή του σ. Ζαχαριάδη προς τον υφυπουργό Δημοσίας Τάξεως. Τούτο θα παρασύρει τον ελληνικό λαό να στηρίξει στον παρόντα πόλεμο την κυβέρνηση Μεταξά, αντί να την καταπολεμά για την εγκληματική εσωτερική πολιτική της.»

Το ντοκουμέντο αυτό είναι η καλύτερη απάντηση στην υποκρισία των κομμουνιστών που κατηγορούν σήμερα τους θιασώτες και θαυμαστές του Ιωάννη Μεταξά, Χρυσαυγίτες, ως… συνέχεια των Γερμανών ναζιστών, με τους οποίους αυτοί ήταν σύμμαχοι μέχρι να κηρύξει η Γερμανία τον πόλεμο στην Σοβιετική Ένωση.

bbax

denksexno

FREEGD

synedrio ideologiko

synedrio programma

banner ethnikismos

banner oikonomiki enisxisi