Απάντηση - κόλαφος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης προς τον Τζιτζικώστα και τους αριστερούς συνοδοιπόρους του: "Καμία συνέπεια από την δίκη της Χρυσής Αυγής για τους περιφερειακούς συμβούλους της Ελληνικής Αυγής"

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης με το από 22-10-2020 και υπ’αριθμόν πρωτοκόλλου 50421 έγγραφό της προς το περιφερειακό συμβούλιο Π.Κ.Μ , βάζει φραγμό στις παράνομες επιδιώξεις κάποιων οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα ονειρεύονταν την απομάκρυνση των περιφερειακών συμβούλων της Ελληνικής Αυγής από τα περιφερειακά συμβούλια ανά την επικράτεια, με αφορμή την πρόσφατη πρωτόδικη δικαστική καταδίκη στελεχών της Χρυσής Αυγής. 

«Ουδεμία συνέπεια προκύπτει από την δικαστική απόφαση που αφορά το μέλη του κοινοβουλευτικού του κοινοβουλευτικού κόμματος «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ –ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» για τα μέλη της Περιφερειακής Παράταξης «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ» τα οποία «κατά δήλωσή τους» συνδέονται με αυτό» καταλήγει το ως άνω έγγραφο το οποίο υπογράφεται από τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Δρ.Ιωάννη Σάββα , αποκαθιστώντας την έννομη τάξη και απορρίπτοντας κάθε απόπειρα εκτροπής από την νομιμότητα και διαστρέβλωσης ή καταστρατήγησης της κείμενης νομοθεσίας. 

Γιατί αυτό ακριβώς είχαν επιχειρήσει το σύνολο των υπολοίπων περιφερειακών παρατάξεων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προ ολίγων μόλις ημερών , όταν, κατά παράβαση του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, χωρίς να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και χωρίς να έχουν ενημερωθεί ή κληθεί οι σύμβουλοι της Ελληνικής Αυγής, υιοθέτησαν εν κρυπτώ ένα κείμενο το οποίο μάλιστα επιχείρησαν να παρουσιάσουν ως «ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου Π.Κ.Μ» .

Το υποτιθέμενο «ψήφισμα» προωθήθηκε μάλιστα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με πρωτοβουλία του προέδρου του Π.Σ. και στενού συνεργάτη του Τζιτζικώστα, κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, να ερευνηθούν «οι επιπτώσεις που προκύπτουν από τη δικαστική απόφαση για την περιφερειακή παράταξη «Ελληνική Αυγή» και τα εκλεγμένα μέλη της ,που κατά δήλωσή τους συνδέονται με την Χρυσή Αυγή και η συμμετοχή τους προσβάλλει τη δημοκρατική λειτουργία του οργάνου» .

Η αντίδραση της «Ελληνικής Αυγής για την Π.Κ.Μ» υπήρξε άμεση, με εξώδικη δήλωση η οποία επιδόθηκε στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου , κοινοποιούμενη ταυτόχρονα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση . Ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής και περιφερειακός σύμβουλος Π.Κ.Μ Νικόλαος Χρυσομάλλης έθεσε τους πάντες προ του ευθυνών τους , αναδεικνύοντας το παράνομο των ενεργειών του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου , καταγγέλλοντας την μη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών και της νομοθεσίας , επισημαίνοντας το προσβλητικό και συκοφαντικό χαρακτήρα του κειμένου και προειδοποιώντας για άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος ενώπιον δικαστικών αρχών προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

Ειδικότερα , και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο εξώδικο της Ελληνικής Αυγής :

«Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» αποτελεί περιφερειακή παράταξη η οποία έχει συσταθεί νομίμως με βάση την κείμενη εκλογική νομοθεσία, έχει ως επικεφαλής και κατά νόμω υπεύθυνο τον υπογράφοντα την παρούσα Νικόλαο Χρυσομάλλη , και συμμετέχει σε δύο διαδοχικές περιφερειακές εκλογές (2014 και 2019) εκλέγοντας τρεις έδρες και λαμβάνοντας ένα σημαντικό εκλογικό ποσοστό και την ψήφο χιλιάδων πολιτών. Αποτελεί διακριτή νομική προσωπικότητα από το πολιτικό κόμμα «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» το οποίο προφανώς είχε εκδηλώσει προεκλογικά την πολιτική στήριξη στην παράταξή μας , όπως ακριβώς η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ παρείχε πολιτική στήριξη στην περιφερειακή παράταξη "Απόστολος Τζιτζικώστας Αλληλεγγύη Δυναμώνουμε τη Μακεδονία" , ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιφερειακή παράταξη "Κοιτάμε Μπροστά" , το ΚΙΝΑΛ στην περιφερειακή παράταξη "Πράξεις για τη Μακεδονία", το ΚΚΕ στην περιφερειακή παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην περιφερειακή παράταξη "ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Κεντρική Μακεδονία Αντικαπιταλιστική Αριστερά".

Ως εκ τούτου είναι προφανές ότι στερείται παντελώς σοβαρότητας ο ισχυρισμός ότι οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι των ως άνω περιφερειακών παρατάξεων ευθύνονται για δικαστικές υποθέσεις τρίτων φυσικών προσώπων τα οποία απλά τυγχάνει να βρίσκονται στον ίδιο πολιτικό φορέα με αυτούς. Και μάλιστα ότι εξαιτίας του γεγονότος αυτού, προκύπτουν «επιπτώσεις για τη περιφερειακή παράταξη και τα εκλεγμένα μέλη» , με σαφή επιδίωξη την απομάκρυνσή τους από το ΠΣ.

Εξάλλου εξίσου ασόβαρη θα ήταν η αξίωση να διωχθούν για παράδειγμα οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι που είναι μέλη της Νέας Δημοκρατίας, επειδή τρίτο πρόσωπο είχε προβεί σε δολοφονία, όντας πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, κατόπιν ρητής εντολής του τότε υπουργού παιδείας της ΝΔ προς οργανωμένες ομάδες της ΟΝΝΕΔ να σπάσουν τις καταλήψεις(υπόθεση Καλαμπόκα-Τεμπονέρα). Ή να διωχθούν οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι που είναι μέλη του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ , λόγω της δικαστικής εμπλοκής , και μάλιστα της αμετάκλητης ποινικής καταδίκης και κάθειρξης για κακουργήματα υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών του κόμματός τους (Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου, Μαντέλης, κλπ). Ή να διωχθεί ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος –στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επειδή ο ομοϊδεάτης του και αρχηγικό στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρος Κωνσταντίνου βρίσκονταν έξω από την φλεγόμενη ΜΑΡΦΙΝ εμποδίζοντας την προσέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων την τραγική εκείνη ημέρα κατά την οποία χάθηκαν τέσσερις ψυχές.»

Τις ως άνω αυτονόητες επισημάνσεις , ήρθε λοιπόν και επικύρωσε ρητά και με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο η προϊσταμένη αρχή των περιφερειακών διοικήσεων , η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας –Θράκης, με την προαναφερόμενη έγγραφη απάντησή της προς το περιφερειακό συμβούλιο της Π.Κ.Μ. αφήνοντας πλέον εκτεθειμένους τόσο τις αριστερές παρατάξεις , οι οποίες, ως συνήθως απαίτησαν την σύσταση «γκουλάγκ» και λαϊκών δικαστηρίων, όσο – και κυρίως- τους «δεξιούς» της παράταξης Τζιτζικώστα , που για μία ακόμη φορά επέλεξαν να καταστούν θλιβεροί συνοδοιπόροι των αρρωστημένων ακροαριστερών αντιλήψεων.

Η Ελληνική Αυγή για την Π.Κ.Μ δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει με παρρησία να αγωνίζεται εντός του περιφερειακού συμβουλίου , τιμώντας στο έπακρον την εμπιστοσύνη των πολιτών οι οποίοι την εξέλεξαν.

ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΔΕΝ (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ) ΔΙΩΚΕΤΑΙ-ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ

 

bbax

denksexno

FREEGD

synedrio ideologiko

synedrio programma

banner ethnikismos

banner oikonomiki enisxisi