Η Γερμανία πιέζει για αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου

Η Γερμανία είναι μία μεγάλη οικονομική δύναμη χωρίς στρατό και ό,τι κάνει το κάνει σίγουρα για την οικονομία της, αλλά πάντα με εντολή των ΗΠΑ γιατί στην πραγματικότητα είναι προτεκτοράτο και είναι πολύ βολικό να της χρεώνουν τα πάντα οι αμερικανόδουλοι εξουσιαστές της χώρας μας. Έτσι λοιπόν πίσω από κάθε κίνηση της Γερμανίας υπάρχει και η Ουάσιγκτον χωρίς αμφιβολία.

Όπως δημοσιεύθηκε στην Ντόιτσε Βέλλε, να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις  από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, φέρεται να έχει ζητήσει η Άνγκελα Μέρκελ από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Έγραψε συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ:

Η γερμανική κυβέρνηση προειδοποίησε την Ελλάδα σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου τα οποία από τη δεκαετία του 1960 εξόπλισε και εγκατέστησε στρατό. Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο η κυβέρνηση της Μέρκελ ζητάω από την Ελλάδα να τερματίσει την στρατιωτική της παρουσία στα νησιά. Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ που βγαίνει στην Ελλάδα ανέφερε πως “Η Γερμανία ασκεί πιέσεις του Μητσοτάκη για να αποσύρει το στρατό από τα νησιά, τα οποία βάση του διεθνούς δικαίου πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

Ο καθηγητής διεθνούς δικαίου Σελαμί Κουράν δήλωσε πως η Τουρκία σε αυτό το θέμα διαθέτει βήματα που μπορεί να κάνει και είπε τα εξής: Για τον αφοπλισμό αυτών των νησιών πρέπει επίσημα να δοθεί διορία στην Ελλάδα. Την διορία αυτή την καθορίζει το κράτος.

Επαναλαμβάνουμε την θέση μας: Εθνικό έγκλημα και προδοσία θα είναι ο αφοπλισμός των νήσων μας και η παράδοση κατ’ ουσίαν ενός μεγάλου τμήματος της ελληνικής επικράτειας στην Τουρκία. 

bbax

denksexno

FREEGD

synedrio ideologiko

synedrio programma

banner ethnikismos

banner oikonomiki enisxisi