Ελλάς και Γεωπολιτική: Μια “στρατηγική” αντίληψη υποταγής - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Ένας μεγάλος επίσης μύθος, που συστηματικά καλλιεργήθηκε στους δύο αιώνες της ζωής του νέου Eλληνικού κράτους είναι ότι η Ελλάς οφείλει να είναι πάντοτε σύμμαχος με την μεγάλη ναυτική δύναμη, που κυριαρχεί στη Μεσόγειο. Μια τέτοια στρατηγική αντίληψη είναι κατ' ουσίαν αντίληψη υποταγής, αφού είναι γνωστό ότι η χώρα μας είναι μία κατ' εξοχήν ναυτική χώρα με εκτεταμένα παράλια και η "συμμαχία" της με την μεγάλη ναυτική δύναμη κατ' ουσίαν την εμποδίζει να καταστεί αυτή μεγάλη δύναμη και κυρίαρχη στην περιοχή της. Αυτήν την έννοια είχε και έχει η "συμμαχία" μας στο παρελθόν με την Αγγλία και σήμερα με τις ΗΠΑ και η μόνιμη αντιπαλότητά μας με την κεντρική αυτοκρατορία της Ευρώπης, είτε αυτή είναι η Γερμανία, είτε η Ρωσσία. Αντίθετα, μια συμμαχία με την κεντρική αυτοκρατορία που δίνει σε αυτήν τη διέξοδο στην Μεσόγειο είναι σημαντικό πλεονέκτημα για τον λαό μας.

Η Ελλάς και η βασική προϋπόθεση της “κυριαρχίας”

Όπως γράφει ο Κάρολος Χάουσχοφφερ η ύπαρξη ενός κράτους προσδιορίζεται απαραίτητα από τρία συστατικά στοιχεία: α) τον χώρο, β) τον λαό και γ) την κυριαρχία. Εάν λείπει η κυριαρχία υπάρχει μεν τυπικά ένα κράτος, στην πραγματικότητα, όμως, το κράτος αυτό είναι υποτεταγμένο σε ένα άλλο κράτος. Η Ελλάδα σήμερα χωρίς αμφιβολία, δεν κατέχει την βασική προϋπόθεση της "κυριαρχίας". Δεν είναι, όμως, μόνον αυτό. Τα δύο άλλα απαραίτητα στοιχεία για την μελλοντική έστω ύπαρξη εθνικά κυρίαρχου Ελληνικού κράτους είναι ο Χώρος και ο Λαός. Εις ό,τι αφορά τον Χώρο η αμφισβήτηση του Αιγαίου δημιουργεί νέα δεδομένα, ενώ και η γενικότερη εδαφική κυριαρχία της χώρας μας είναι επισφαλής και βρίσκεται σε μόνιμη απειλή τόσο από τον Βορρά όσο και από την Ανατολή! Όσο για τον ΛΑΟ και όταν ομιλούμε για Λαό στην επιστήμη της γεωπολιτικής μιλάμε για ένα εθνικά ομοιογενές σύνολο και αυτό σήμερα βρίσκεται υπό απειλήν. Εάν σε 20, 30 χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Ελλάδος δεν είναι Έλληνες στο Αίμα, πρέπει να καταλάβουμε πολύ απλά πως δεν θα υπάρχει Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια εδόθησαν στην χώρα μας πραγματικά λαμπρές ευκαιρίες για την γεωπολιτική αναβάθμισή μας σε σημείο τέτοιο, ώστε να ελπίζουμε μελλοντικά και στην "Κυριαρχία'. Δυστυχώς αυτές όχι μόνο απεμπολήθηκαν, αλλά και η εξουσία του "κράτους μας" έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να βλάψει γεωπολιτικά τον Ελληνισμό!

Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και ο έλεγχος των οδών της Ευρώπης προς Ανατολάς από τους αμερικανούς και όπως όλα δείχνουν στο μέλλον και από τους Τούρκους, εγκυμονεί για την Πατρίδα μας έναν μεγάλο κίνδυνο. Τον κίνδυνο αφ' ενός μεν της αποκοπής της από την Ευρώπη και αφ' ετέρου τον κίνδυνο μιας άμεσης στρατιωτικής απειλής από την Τουρκία και τα κράτη που τείνουν να γίνουν με τις ευλογίες των ΗΠΑ δορυφόροι της (Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία). 

Επιπλέον, σε γενικότερο επίπεδο η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας αποτέλεσε ένα μεγάλο πλήγμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού με μια Γιουγκοσλαβία ενωμένη και ελεύθερη και πολύ πιθανόν στο μέλλον μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, η Ευρώπη θα είχε εξασφαλίσει την διέξοδο προς Ανατολάς. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η φύση δεν αναγνωρίζει την έννοια του κενού και είναι πολύ πιθανόν την θέση της Γιουγκοσλαβίας στο παρελθόν να πάρει μία άλλη δύναμη της περιοχής και εάν η δύναμη αυτή δεν είναι η Ελλάδα θα είναι σίγουρα η Τουρκία.

Με δύο λόγια: Η Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμους της γεωπολιτικής βρίσκεται σήμερα σε άμεσο κίνδυνο και επιπλέον ας καταλάβουμε: Δεν μπορεί να υπάρξει "μικρά και έντιμος Ελλάς". Αυτό είναι ένα ιδεολόγημα προς χρήσιν των διαφόρων πρακτόρων, που εξουσιάζουν για λογαριασμό των ξένων την Πατρίδα μας.

Η μοναδική Ελλάδα που μπορεί να υπάρξει είναι μια Ελλάδα με δημογραφική άνθιση, με πλήρη έλεγχο και κυριαρχία στην Κύπρο, με χωρικά ύδατα στο Αιγαίο στα 12 μίλια, με εξασφαλισμένα τα βόρεια σύνορά της και τις οδούς προς την Μεσευρώπη και με πλήρη έλεγχο και κυριαρχία στην Βόρειο Ήπειρο και στα στενά του Οτράντο. Μόνο αυτή η Ελλάδα μπορεί να είναι Ελεύθερη και Κυρίαρχη.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

bbax

denksexno

FREEGD

synedrio ideologiko

synedrio programma

banner ethnikismos

banner oikonomiki enisxisi