H εγκατάλειψη του Πεδίου Άρεως από το λαθροδήμαρχο Καμίνη

pedio-areos-mpaza1__article

Το Πεδίο του Άρεως αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο της Αθήνας, μετά τον Εθνικό Κήπο και εκτείνεται σε μια μεγάλη έκταση από την οδό Πατησίων και την οδό Κορδιγκτώνος, μέχρι τη λεωφόρο Αλεξάνδρας και τα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Εξάλλου, στο εσωτερικό του πάρκου βρίσκεται η περίφημη Λεωφόρος των Ηρώων, στην οποία υπάρχουν προτομές όλων των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821. Η αρμοδιότητα για τη διαχείριση του πάρκου ανήκε μέχρι πρότινος στην Περιφέρεια Αττικής.

Δυστυχώς, όμως, πρόσφατα, η αρμοδιότητα για τη διαχείριση του πάρκου πέρασε στο Δήμο Αθηναίων, η ηγεσία του οποίου αδιαφορεί προκλητικά και αμελεί έστω και τη στοιχειώδη συντήρηση του πάρκου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα περισσότερα φυτά να έχουν ξεραθεί, να έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές και βανδαλισμοί σε παγκάκια, βρύσες και άλλες υποδομές του πάρκου και να έχουν αναγραφεί «γκράφιτι» σε αγάλματα και άλλα σημεία. Περαιτέρω, προσωπικό καθαριότητας του Δήμου δεν επισκέπτεται το πάρκο σχεδόν ποτέ, με αποτέλεσμα πολλά σημεία να έχουν καταντήσει εστία βρωμιάς και δυσωδίας, ενώ διακόπηκε και η φύλαξη του πάρκου, με αποτέλεσμα, τα βράδια, αυτό να έχει καταντήσει και πάλι άντρο διακίνησης ναρκωτικών και αγοραίου έρωτα.

Ποιο είναι το μοναδικό είδος που ανθεί (αφού τα φυτά ξεράθηκαν) στο πάρκο, όπως το κατήντησε η αδιαφορία και η ανεπάρκεια του λαθροδήμαρχου Καμίνη ; Μα φυσικά η αθρόα παρουσία λαθρομεταναστών, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την απουσία προσωπικού ασφαλείας και τη ζέστη, τα βράδια κοιμούνται στα εναπομείναντα παγκάκια, ουρούν στις παρακείμενες αλέες και χρησιμοποιούν το νερό από τις βρύσες του πάρκου για την όποια σωματική τους καθαριότητα. Ειδικά στην πλατεία Πρωτομαγιάς, η οποία βρίσκεται προς τα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, τα απογεύματα συγκεντρώνονται εκατοντάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι ουσιαστικά καθιστούν την περιοχή απροσπέλαστη για ηλικιωμένους και γυναίκες, λόγω και της δυσωδίας, αλλά και της εκτεταμένης εγκληματίκοτητας. 

Έτσι, το πάρκο έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε μια υγειονομική βόμβα, που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, αφού ο συνδυασμός των απορριμμάτων που συσσωρεύονται και των ακαθαρσιών των λαθρομεταναστών έχει δημιουργήσει απαράδεκτες συνθήκες. Εννοείται δε ότι οι κάτοικοι των γύρω γειτονιών, οι οποίοι μέχρι πέρυσι έδιναν ζωή στο πάρκο, πλέον έχουν αγανακτήσει και το εγκαταλείπουν, λόγω των ανωτέρω τριτοκοσμικών συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας που δημιούργησε ο λαθροδήμαρχος.

Αλλά, βέβαια, γιατί να ασχοληθεί ο Καμίνης με αυτό το ζήτημα και να στενοχωρήσει τους αγαπημένους του (τόσο από τη θητεία του στο Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος είχε καταντήσει Συνήγορος του λαθρομετανάστη, όσο και από τη θητεία του στο Δήμο) λαθρομετανάστες; Εδώ δεν έχουμε διανομή τροφίμων σε Έλληνες, για να καλέσει τον φίλο του Δένδια να στείλει τα ΜΑΤ, εδώ έχουμε συνάθροιση αλλοδαπών, άρα όλα είναι καλά…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-egkataleipsh-tou-pediou-arews-apo-to-lathrodhmarcho-kaminh#.UZu4a7VM_RM#ixzz2Tx7q8Q22

2 Comments

Filed under ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

2 Responses to H εγκατάλειψη του Πεδίου Άρεως από το λαθροδήμαρχο Καμίνη

 1. Οι ειδικοί ενημερώνουν…..

  Το πάρκο δέν το Διαχειρίζεται ο Δήμος – Καμίνης, αλλά η Περιφέρεια Αττικής με Περιφερειάρχη τον κ.Σγουρό { παλαιό αμαρτήσαντα } με παντοδύναμη ειδικό ΑντιΠεριφερειάρχη την Δικηγόρο κα.Παπαδημητρίου.

  ΕΡΓΑ και ΗΜΕΡΕΣ

  Υπάρχουν χημικές τουαλέττες απο το 2007 οι οποίες μέσω των ετησίων συμβάσεων κοστίζουν στο Δημόσιο άρα και στον Ελληνα φορολογούμενο πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.$$$………….ενω οι υπάρχουσες και προσφάτως ανακαινισθείσες κτιστές…παραμένουν κλειδωμένες.

  Επειδή ο Λαός σιχαίνεται να χρησιμοποιεί τις Χημικές τουαλέττες λόγω ξεχειλίσματος αυτών που αναφέρει ο ποιητής…………Γ.Σουρής……κοπρίζει τις……δασικές νησίδες, με αποτέλεσμα εκτός απο την Υγειονομική βόμβα την οποία αναφέρετε, να ευωδειάζει σύμπας ο τόπος, ο οποίος σε συνδυασμό με τα κοπρίσματα των σκύλων αναδύει……υπέροχες οσμές.

  Δέν λειτουργεί το αρδευτικό σύστημα του πάρκου και όποτε τυχόν λειτουργήσει λειτουργεί ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ…. αφου αντλεί ύδατα της ΕΥΔΑΠ.
  Το πάρκο θα μπορούσε να ποτίζεται δωρεάν απο τις υπάρχουσες γεωτρήσεις στους 3 υπογείους ποταμούς του πάρκου, ως άλλωστε τούτο προβλεπόταν σύμφωνα με την σύμβαση αναπλάσεως της κας Ντίνας Μπέη πρώην Υπερνομάρχου εν ετει 2007.
  Συμπληρωματικά αναφέρουμε οτι απο το έτος 1995 και εντεύθεν έχουν εκδιωχθεί άπαντες οι Κηπουροί – Φύλακες – Φύλακες τουαλεττών. Το συγκεκριμένο προσωπικό αντικατεστάθη απο 35-37 άτομα
  { γεωπόνους – καθαριστές – κηπουρούς και ουχί φύλακες } υπαγόμενους στην περιφέρεια. Το άνω προσωπικό όμως ειναι αρμόδιο και για τα 2 δίδυμα εις το σχέδιο αναπλάσεως πάρκα ήτοι Αττικό Αλσος – Πεδίο Αρεως.
  Δυστυχώς εμείς οι θαμώνες…. προσωπικά δέν βλέπουμε προσωπικό.

  Συνεπεία των άνω… Η μη ύπαρξη προσωπικού φύλαξης κυριολεκτικά αφήνει τους Λάθρο – μετανάστες να ξεσαλώνουν, ήτοι να ληστεύουν – να χρησιμοποιούν ναρκωτικά, να ποδοπατούν την βλάστηση, να αφαιρούν τους καρπούς απο τα δένδρα και να τρώνε ζώα του πάρκου ήτοι ….χελώνες, δεκαωχτούρες και πάπιες.

  Γιώργος Παρασχάκης Νομ.

  Πολύκαρπος Μαρκαράς Αρχ.Μηχ.

  http://kyameftopedioareos.blogspot.com