Αντίσταση στο Βερολίνο! Έφοδος στην Βουλή (Βίντεο)

Αντίσταση στο Βερολίνο! Έφοδος στην Βουλή (Βίντεο)

Μεγάλα επεισόδια στην συγκέντρωση και πορεία στο Βερολίνο με την Αστυνομία με εξαιρετικά βίαιο τρόπο να επιτίθεται σε όσους δεν φορούσαν μάσκες και δεν κρατούσαν τις αποστάσεις. Πρωταγωνιστές και πάλι οι Εθνικιστές, που ήταν στην κορυφή της πορείας.

Εθνικιστές μάλιστα προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο του Γερμανικού κοινοβουλίου μετά από την διαμαρτυρία ενάντια στους πανδημικούς περιορισμούς της χώρας, αλλά αναχαιτίστηκαν από την αστυνομία και απομακρύνθηκαν βίαια.

Το περιστατικό συνέβη μετά από μια ολοήμερη διαδήλωση από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που αντιτίθενται στη χρήση μάσκας και άλλων κυβερνητικών μέτρων που αποσκοπούν στη διακοπή της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού. Η αστυνομία διέταξε τους διαδηλωτές να διαλυθούν κατά την διάρκεια της πορείας τους στο Βερολίνο, αφού οι συμμετέχοντες αρνήθηκαν να τηρήσουν τους κανόνες μάσκας και απόστασης, στην διαδήλωση στην Πύλη του Βρανδεμβούργου.

Εικόνες από το περιστατικό δείχνουν εκατοντάδες ανθρώπους, κρατώντας την Αυτοκρατορική Σημαία του Κάιζερ του 1871-1918 και άλλα Εθνικιστικά πανό, να τρέχουν προς το κτήριο του Ράιχσταγκ, να φτάνουν μέχρι τις σκάλες και να συγκρούονται με τα γερμανικά ΜΑΤ.

1 Comment

Filed under ΒΙΝΤΕΟ

One Response to Αντίσταση στο Βερολίνο! Έφοδος στην Βουλή (Βίντεο)